Alphens sterrenteam speelt gelijk tegen RTL-sterren

De benefietwedstrijd voor Scoren voor Kika tussen het Alphens sterrenteam en het RTL-sterrenteam op het sportcomplex van Alphia is zondag 13 mei geëindigd in een gelijkspel. Alphia-spits Michel Nolten scoorde in de eerste helft 1-0 uit een prachtige steekpass van Joost Schravendeel. In de tweede helft wist ex-international Michael Mols de uitblinkende Alphense doelman Dennis Timmers te verschalken.

Trainer/speler Enrico Koers hamerde in de wedstrijdbespreking op compact spel, combinatievoetbal en onderlinge coaching. "Laat RTL de meters maar maken, als wij de organisatie maar bewaren", waarschuwde hij vooraf. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Hoofdcoach Machiel van de Schoot en gelegenheidsassistent Tseard Hoekstra constateerden samen met de vele honderden toeschouwers dat de RTL-sterren Bas Muijs, Baas B, Charly Luske, John Williams en Lenny Keylard (de Nederlandse Bob Marley) zich samen met de voormalige eredivisiespelers Regillio Vrede, Pieter Collen, Maarten Atmodikoro en oud-Oranjeklant Michael Mols stuk liepen op de goed aansluitende Alphense linies. Het was dan ook niet eens zo verrassend dat Michel Nolten na uitstekend voorbereidend werk van Joost Schravendeel RTL-doelman Wayne Reguena doeltreffend passeerde. Op slag van rust had de stand zelfs naar 2-0 getild kunnen worden na een verwoestende uithaal van Rick de Leeuw. De bal spatte echter van de onderkant van de lat net voor de lijn terug in het veld.

Aan het begin van de tweede helft maakte de RTL-brigade, gecoached door een opvallend stille Henk Bres, direct duidelijk dat het niet alleen om het spel maar ook om de knikkers ging. De aanhoudende druk op de Alphense defensie zorgde ervoor dat het middenveld van de lokale helden moeite kreeg om de zaken bij te benen. Sluitpost Dennis Timmers ontpopte zich na enkele mooie reddingen in de eerste helft tot plaaggeest van de BN-ers door voortdurend in de weg van een tegendoelpunt te staan. Tien minuten voor tijd was hij evenwel kansloos bij een inzet van dichtbij door de technisch begaafde Michael Mols. De gelijkmaker was dan ook niet onverdiend, maar verder lieten de Alphenaren het niet komen, hoewel het laatste fluitsignaal door menigeen met de tong op de schoenen werd gehaald.

Opstelling Alphens sterrenteam: Doel: Dennis Timmers. Verdediging: Bas Bosman, Dennis Captein, Enrico Koers, Jean Paul Witteman. Middenveld: Martijn Feenstra (c), Joost Schravendeel, Robbie Kastermans, Erik van der Padt. Aanval: Michel Nolten, Toine Kremer. Wisselspelers: Richard Zuidam, Sander Koppenhol, Machiel van der Schoot, Jeroen van Zoest, Marco Admiraal, Paul Lyczak, Rick de Leeuw, Rob Buisman.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.