Vakantiespel in Alphen aan den Rijn

Aangewezen Vrijwilliger Gistermiddag liep ik na gedane arbeid terug van het verzamelterrein bij ARC naar het speelveld bij The Alphen Eagles. Met mij iemand die ik niet kende, en toen ik me voorstelde zei hij dat dit niet zo gek was, want hij droeg pas si

Virus?
Helaas gaat Alphen.CC ons verlaten, maar vandaag staat er weer een heel leuke sfeertekening in dat blad! Allemaal vrolijke kinderen, leiders en stafleden. Dat vakantiespel zou, volgens de schrijver, een virus zijn waar je niet zo gemakkelijk vanaf komt. Eerlijk gezegd, ik had me deze week dan wel opgegeven om wat bij spelletjes mee te helpen, net als vorig jaar, maar het was niet gepland om daar de hele week mee bezig te zijn. Toch is dat precies wat wel gebeurde, ook al omdat het plezier van de kinderen eigenlijk alle 'tijdverlies' wel compenseert. Vandaag zou ik me dan ook wat schuldig voelen, er niet bij te zijn, als ik niet wist dat er voor vandaag voldoende mensen zijn, en ik nou toch écht wat andere dingen moet doen. Toch, vanochtend, toen ik dat rode T-shirt en dat rode windjack weer zag hangen...... Vast waar, van dat virus. Overigens, als ik hele families zie bij de staf van dat vakantiespel, zou het ook wel iets genetisch kunnen zijn. Dát is zeker ook het geval bij de leiding (geel) die natuurlijk bijna allemaal zelf hebben meegedaan, en waar zo langzamerhand, na 55 jaar, zich de derde generatie komt melden.

De beer is los
Dinsdag bracht ik úren door in ons centrum, als 'ijsbeer'! Eén van de 15 vossen van de vossenjacht spelend. Kinderen rennend door de van Mandersloostraat, knuffelend met de koe, leeuw, olifant en beer (lekker zacht, dat vel). Al was het, voor de vossen zelf, een warme bedoening! Wat me opviel is dat veel langslopende Alphenaren en terrasbezoekers heel positief op die, voor het Alphense Stadshart ongewone, drukte reageerden. Helaas proberen sommige bezoekers en winkeliers je ren te negeren, of kijken je zelfs woedend aan. Er waren zelfs reacties vanuit een bepaalde hoek die ronduit vos-vijandig genoemd kunnen worden. Al is daar wel een anonieme Alphenaar op afgestapt met de opmerking dat dít toch niet in onze straten gezegd mocht worden. Ach, wát kun je nu nog voor leuks doen, zónder iemand te irriteren?
Maar wat kreeg ik gistermiddag te horen, toen die middengroepen bij ARC aankwamen?
'Hoi IJsbeer'! High five!

Ondernemers?
Tja, ik heb het al vaker opgemerkt, maar de reactie van veel Stadshart ondernemers bevreemd me toch wel een beetje. Elke dag dat er niets te doen is klagen ze daar over, en als er wel iets te doen is, klagen ze opnieuw. Het zijn net vissers, óf de vangst is te laag, óf de besomming!
Je zou denken dat die Alphense ondernemers in deze crisistijd álles zouden aangrijpen wat er in ons Alphense Stadshart allemaal gebeurt (en dat is, zo door het jaar heen, echt heel veel) en publiek aantrekt. Helaas, op ijsjes bij Albert Heijn en drinken bij Hoogvliet na, was er geen enkele creatieve inval te bespeuren om de ouders en grootouders van de deelnemende kinderen naar het centrum en hun winkel of terras te lokken. Zelfs de oververhitte vossen kregen niets aangeboden, uitgezonderd bij Tuyn aan de Aarkade. Maar bij de Alphense terrassen leken we alleen maar te storen.... Gelukkig was het gemeentelijk tappunt op het Rijnplein in werking gesteld!
Vraag me af wanneer we de eerste klacht over te weinig centrum bezoekers weer mogen optekenen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.