Moe

De gewoonte onder veel bloggers en reageerders om anderen tot schietschijf te maken, als persoon af te branden en het vuurtje uit te zeiken, die maakt mij niet moe maar hangt mij wel eens mijlenver de keel uit. De zin ervan ontgaat mij ook ten enen male o

Daarnaast vind ik dat het “spelen op de man of de vrouw” afleidt van de zaak waar het eigenlijk om gaat. Wie probeert de wethouder (of iemand anders die verantwoordelijk voor iets is) de grond in te trappen omdat het aan de Lage Zijde niet goed is gegaan, houdt zich bezig met de wethouder en niet met de Lage Zijde. Dat is een totale verspilling van materie en tijd en tijd….is geld. Dat laatste is wel belangrijk in dit verband. Wat heb je eraan? De wethouder verandert niet en als hij of zij wel verandert, dan merk je daar niets van  binnen de kaders van het betreffende project, de Lage Zijde. Beter zou het dus zijn om te mikken op de mogelijkheden en onmogelijkheden die de Lage Zijde biest (en dat geldt bij lange na niet alleen voor de Lage Zijde) om tenslotte tot een positief resultaat te komen.

De voortdurende aandacht voor personen en hun al dan niet kwalijke eigenschappen doet bovendien vermoeden dat de scheldende persoon zelf niet zoveel goede ideeën heeft. Had hij deze wel, dan zou hij ze wel naar buiten brengen in een blog. Dat zou pas tot eer strekken van de schrijver. Tot veel meer eer dan de platvloerse scheldpartijen die er nu vaak te vinden zijn. Overigens geldt dit niet alleen voor de blogs maar ook voor de reacties die daarop volgen. Ook deze reacties hebben over het algemeen weinig te melden behalve afzeikerij.  Wie zelf geen enkel idee heeft over mogelijkheden, kiest dus de weg van de minste weerstand en gaat schelden. Vaak levert dat ook nog wel wat applaus op van anderen die ook niets te melden hebben zodat de hele ideeënloze menigte tevreden kan zijn. Daadwerkelijke stappen voorwaarts zijn er dan natuurlijk niet gezet. Nee, de oplossing van de problemen laten we liever over aan anderen die dan daar misschien ook wel weer hun nek over breken zodat we opnieuw kunnen beginnen met schelden en zeiken. En hoofdschudden, want dat wekt de indruk dat je een heel goede oplossing weet al houd je die dan klaarblijkelijk maar het beste voor je. Waarschijnlijk omdat je geen slachtoffer wilt worden van de scheldpartijen van anderen.

Er is een bekend spreekwoord ”De beste stuurlui staan aan wal”. De wekelijkheid is natuurlijk anders. De werkelijkheid is dat degenen die aan wal staan over het algemeen nog helemaal nooit een stuur in handen hebben gehad. Misschien weten zij niet eens hoe een stuur er uitziet. En dan, ja dan kun je je afvragen wie er in het geheel het meeste te beklagen is.

Nou, dat zijn degenen die niet schelden maar ook niet sturen. Zij hebben namelijk verreweg de meeste last van de vertraging en verwarring die ontstaan door het geschreeuw en gekakel van degenen die menen overal een oplossing voor te hebben maar als het puntje bij paaltje komt helemaal niets inbrengen. Dat kunnen ze niet omdat ze zich steeds weer verliezen in hun vruchtenloze scheld- en zeikpartijen. En daarom wil IK de komende drie maanden geen gezeik meer lezen op blogs over mensen in Alphen die hun nek uitsteken en daarbij wel eens een scheve schaats rijden. Ik wil alleen nog maar opbouwende, positieve, creatieve en wat mij betreft fantasievolle oplossingen op het scherm zien verschijnen. En dat moet allemaal veel verder gaan dan “dit is duurder en dat is goedkoper”. Visie, daar gaat het om. Vooruit, krab die vastgeroeste hersens eens even los! Je kunt het!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.