De boertjes uit Boskoop gaan Alphen kapot maken

Voor het gemak ga ik de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn even verdelen in 2 soorten mensen. Je hebt Alphenaren, de mensen uit de stad waarnaar (terecht) de rest van de gemeente is genoemd en je hebt de boertjes: iedereen uit de dorpjes en het plattelan

Zoals landelijke partijen graag een paar Troetel-Marokkanen op hun lijst zetten, zo hebben de Alphense partijen bij de verkiezingen allemaal een paar Troetel-Boertjes op hun lijst gezet. Vooral niet laten blijken dat je discrimineert. Het gevolg is echter dramatisch.

In de nieuwe gemeente is 65% Alphenaar en 35% boertje. In de gemeenteraad is die verhouding echter helemaal zoek. De Alphenaren krijgen 4 zetels te weinig en de boertjes 4 zetels te veel. Een verschil dat groter is dan de grootste partij! Als zoiets landelijk zou gebeuren, hadden we binnen de kortste keren een Sharia-wetgeving en zou de BOERka verplicht worden.

In Alphen is die nachtmerrie werkelijkheid geworden. De boertjes hebben de macht overgenomen. Denk nou maar niet dat het ooit nog goed komt met het centrum in Alphen. Wethouder Kees Van Velzen (Benthuizen) legt liever een jachthaven aan in een industriegebied, dan dat hij iets aardigs doet voor het centrum. Kandidaatwethouder Enge Prins, van D66, woont in Zwammerdam. Die is tegen alles wat leuk is in het centrum. Vooral geen aardig haventje. Ik denk dat ze dat ook moet zeggen van haar SP-partner anders krijgt ze Pandapunten (zoek maar op wat dat betekent). De rest blijft liever op de boerderij. 

Dan heb je nog de Grote Greenport Leugen. De boomkwekerij zou de belangrijkste bedrijfstak zijn in onze gemeente. Ja, als je nooit de modder of de stront van je laarzen afspoelt wel. Maar niet in de grote boze buitenwereld. Er zijn in Boskoop niet meer dan 600, meestal hele kleine, kwekers. Daarvan kan 60% op dit moment niet eens aan zijn rente- of aflossingsverplichting bij de bank voldoen.

Voor die achterhaalde bedrijfstak wil de nieuwe raad een dure weg dwars door een natuurgebied gaan aanleggen. Alle economische inspanningen gaan de komende jaren daar naar toe. Ze vergeten dat er maar liefst 9 bedrijfstakken zijn, die veel groter zijn dan die bomenzooi. Hoogvliet, met veel meer omzet dan heel Boskoop bij elkaar, gaat weg uit Alphen omdat de gemeente geen straatje op het industrieterrein wil omleggen. Het stuk grond dat Hoogvliet wilde bijkopen! ligt al jaren ongebruikt rente te happen.

Het ene na het andere bedrijf gaat failliet of gaat weg. Gisteren maakte bijvoorbeeld Verwo Beton bekend uit Alphen te vluchten. Wethouder van Velzen (niet toevallig oud-voorzitter van GreenPort) koopt zelfs van uw en mijn geld chemische bedrijven uit om weg te gaan. Misschien terecht, maar wat komt er voor terug?

Helemaal niks. We hebben hier in Alphen 35.000 arbeidsplaatsen nodig. Niemand van de boertjes lijkt te beseffen wat de gevolgen zijn nu dat steeds minder wordt. Niemand heeft plannen om het tij te keren. Niemand interesseert er zich voor. Enig idee wat de effecten daarvan zijn op de leefbaarheid, de huizenprijzen, het winkelaanbod, of de werkeloosheidcijfers?

Dat gaan die paar boomkwekertjes en kaasboerinnen echt niet invullen. Als ze al een keertje een baantje voor iemand hebben , dan buiten ze liever een Pool of een Roemeen uit.

Machiel van der Schoot

P.S. VOA wanneer gaan jullie de noodklok luiden?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.