Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Het blijven Calimero's

5 december 2013 - 20:09  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Het blijven Calimeros

Alphen aan den Rijn -

Vanuit Boskoop geredeneerd, mogen zij alles zeggen wat er in ze opkomt en moet elke Alphenaar zijn of haar woorden op een goudschaaltje wegen. Elke Boskoper telt voor vijf, in de politieke partijen moeten zij zwaar oververtegenwoordigd zijn en o wee als iemand géén weg door een natuurgebied aan wil leggen om de kwekers te plezieren.

Alphenaren moeten vooral niet denken dat ze iets voorstellen.  Het  'One man one vote' is niet aan Boskoop besteed, want elke Boskoper stelt meer voor dan zo'n rare Alphenaar. Binnen alle landelijke partijen - die allemaal noodgedwongen moesten fuseren - hebben de Boskopers zo'n grote bek dat ze onevenredig vertegenwoordigd zijn. En de Greenport Boskoop is heilig. Er is maar één belangrijke werkverschaffer in de nieuwe gemeente en dat is het kwekersdorp.
Tuurlijk.

Reality check.
De fusiegemeente tussen Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude heet Alphen aan den Rijn,  tenzij de nieuwe gekozen gemeenteraad anders besluit.
Voortaan is het niet 'wat is er goed voor Boskoop' maar 'wat is er goed voor de héle gemeente'.
Ja, de Greenport is belangrijk. Feit is echter dat er nauwelijks werkgelegenheid voor de inwoners door wordt gegenereerd. Leuk al die Polen, maar zij zijn hier tijdelijk.

En dan deze: hoe zit het met de inwoners van de andere zes kernen?

In de nieuwe gemeenteraad komen 39 vertegenwoordigers van de hele bevolking van de nieuwe gemeente.
Aarlanderveen en Hazerswoude-Rijndijk zijn niet vertegenwoordigd. Dat is per definitie te weinig.
Er zijn 22 Alphenaren gekozen.  Dat zijn er 2 of 3 te weinig als je het Alphense deel evenredig afzet tegen het totaal aantal inwoners. Op zichzelf is dat niet erg, want het is niet nodig dat de stad voor twee derde telt en de dorpen voor een derde.
Benthuizen, Hazerswoude-Dorp en Zwammerdam zijn met 1 persoon vertegenwoordigd. Dat klopt ongeveer, maar het hadden er ook 2 mogen zijn. Koudekerk heeft 4 vertegenwoordigers en dat zijn er 2 te veel.
Er zijn 10 Boskopers gekozen. Dat zijn er veel te veel. De helft ongeveer. Dus.

Stelletje Calimero's.

 

Fotograaf: Josh Walet