Theater van de mogelijkheden

Het is druilerig zaterdag. Continu van die koude slagregens in je gezicht, grijs, troosteloos. Weer een dag in Alphen die leuk had moeten zijn, maar niet uitpakt. Wij Alphenaren hebben gewoon pech met het weer. Dus ook deze MidWinterFair pakt niet uit zoa

Ik en mijn vrouw, effe wennen aan de nieuwe term, lopen richting het theater Castellum. We willen kaartjes kopen voor de Oudejaarsconference. Op het Rijnplein gaat onze blik even snel naar de Kerstmarkt. Leeg. Zonde.

Aangekomen bij de kassa is het erg druk. Wat een mensen joh. Ik vraag de aardige kassadame welke grootheid komt optreden. Jochem Myjer luidt het antwoord. Voor de grap vraag ik of ze nog kaartjes heeft, wetende dat die voorstellingen al een half jaar uitverkocht is. Ze pakt de mobilofoon en ik zie haar praten, maar door het glas hoor ik niets.

“Op dit moment hebben we nog 2 invalidenplekken beschikbaar. Als die voor 15.00u niet verkocht zijn, mag je ze van Marc hebben.” Het is 14.50u, die 10 minuten wachten we wel. Ietwat later verschijnt Marc voor ons. Ik ken Marc een beetje. Enthousiasteling, vakmens, super kennissenkring in theaterland, maar komt af en toe ook wat onzeker op me over. Het is niet het type ondernemer dat effetjes binnen komt zetten als hij een ruimte betreedt. Marc heeft ooit in een onderling gesprek de woorden “Het theater van de onmogelijkheden” uitgesproken. Die woorden deden mij een beetje pijn.

“Het gaat lukken!” en dus zat ik 1 minuut later in een bomvolle zaal bijna 2 uur te genieten van een wervelende show van Jochem. Op weg naar buiten toch ook nog mijn kaartje gekocht voor de avond. Aubrey Snell en haar Oudejaarsconference. 

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik vooraf wat twijfels had over de voorstelling. De ‘10 minutes of fame’ tijdens de machtigste waren niet de meest gelukkige uit de carrière van Aubrey, schat ik zo in. En ’s middags had ik natuurlijk al Jochem gehad. Maar ik werd aangenaam verrast door Aubrey en haar terugblik op 2013. Gevat, vermakelijk en ook wel een beetje gevoel van trots dat wij in Alphen zo iemand hebben. Ik zat lekker in mijn pluche. Ik ging tevreden naar huis.

Onderweg naar huis dacht ik aan de woorden van Marc: theater van de onmogelijkheden. Wat een gelul. Dit theater biedt gewoon alles. Dat zie je op zo’n dag als vandaag. Het ligt niet aan het theater. Niet aan de prijzen. Niet aan de voorstellingen. Niet aan de sfeer of de garderobe.

Het ligt aan mij. Waarom ga ik niet vaker naar het theater? En waarom mijn buurman ook niet. Moet je kijken wat een mogelijkheden je daar hebt. Goed, eerste goede voornemen is al gemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.