Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Mentaliteit

8 september 2011 - 19:14  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Mentaliteit

Alphen aan den Rijn -

Zo dat heeft Minerva eens even in één streep op papier gezet. Lekker kort door de bocht en niet gehinderd door enige subtiliteit.
Die slechte mentaliteit komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Dat hebben ouders, onderwijzers, overige opvoeders en ‘wij de maatschappij’ ze heel goed aangeleerd.

Kijk alleen al naar het grote ROC-stageboek: wel een pagina over de rechten van de stagiair, maar niks te vinden over de plichten. En ook een leuke: de stagiair moet leren hoe werken ‘voor het echie’ is. Dus zijn alle schoolvakanties vrije dagen. Ja hoor, duh. Denken ze bij het ROC nou echt dat er iemand vrij krijgt als de productie op volle toeren draait?
Minerva´s stagiair draait gewoon met Minerva mee. Ja, ook bij nacht en ontij. Maar de stagiair bij het plaatselijke radiostation houdt het exact om 5 uur voor gezien. Zullen we de stekker van die radio en televisie er dan ook maar meteen uittrekken? De stagiair is naar huis, dus het licht kan uit.

De jongeren van tegenwoordig zijn opgegroeid in een maatschappij die wij ouderen hebben gemaakt. Iedereen heeft een pc, een mobiel, een eigen tv, de juiste merkkleding en natuurlijk een leuke occasion zodra het rijbewijs binnen is. Gekregen van pappie en mammie die allebei werken of van opa en oma die de erfenis vast uitdelen of gewoon gekocht van die berg zakgeld die iedereen normaal lijkt te vinden.
En wie dat niet heeft, gaat effe vakken vullen en stapt uit de opleiding. Of, sneller alternatief: pikt gewoon een doos met inhoud mee bij de MediaMarkt. En meteen een grote bek als iemand er iets van zegt.

En als die jongere dan uit de opleiding is gestapt en zichzelf een paar jaar later terugvindt op de bank aan de prozac, ja dan is Leiden in last. Want hoe vind je een beetje leuke baan zonder opleiding?
De oplossing is eenvoudig: je krijgt een baan met een opleiding en geen gezeik over dat je dat werk niet leuk vindt. Gewoon werken voor de kost en niks geen uitkering.
Kijken hoe snel de mentaliteit verandert…

 

Minerva

Fotograaf: Josh Walet
Markt
Eveline J. Verhoeve.'
Eveline J. Verhoeve

Eveline Verhoeve schrijft over lokale - Alphense - politieke en maatschappelijke onderwerpen.