Alcohol de supermarkt uit! Jongeren de kroeg uit!

Alcohol en supermarkt Veel gedoe, ook in Alphen aan den Rijn, over de verhoging van de leeftijd waarop de jeugd alcohol mag kopen én nuttigen. En al die schijnbewegingen van de supermarkten om maar te voorkomen dat alcohol de supermarkt uit gaat. Want dát

En het is toch zo simpel, verplaats alle alcoholverkoop in de slijterij en verminder daarmee de verkrijgbaarheid. En doe nou niet zo dom, supermarkten, ons wijs te maken dat dit niet uitmaakt. Als de factor verkrijgbaarheid niet uitmaakt, waarom willen die supermarkten elke zondag en zelfs 1e Kerstdag open zijn? Verhongert Nederland als dat niet zo is? Nee, zo kopen mensen méér dan ze op kunnen, en door hen elke week met alcohol te confronteren, kopen ze, en zeker de jeugd, ook meer alcohol dan anders het geval was. En omdat jongeren tot 18 jaar niets in de slijterij te maken hebben, kunnen we zelfs per wet verbieden dat ze er komen.

Alcohol en kroegen
Over verboden gesproken!
Ook veel kroegbazen lopen te hoop tegen dat alcoholverbod. Ze gaan oudere bezoekers een bandje geven, zoals in de speeltuin van Avifauna! Dát is lachen, kom je al jaren in die kroeg, moet je opeens een bandje om als je je duizendste biertje daar bestelt. Dubbelvreemd, want juist 16 en 17 jarigen klagen al jaren dat ze in de meeste bars niet eens welkom waren. Omdat door hun aanwezigheid ouderen daar minder komen, en ze zelf te weinig geld hebben om dát te compenseren. Zodat allerlei jeugdhonken, ook het Alphense MAX, zich gedwongen voelden 16+ feesten te organiseren. En nu ze niet meer mógen drinken, zeggen dezelfde kroegbazen dat deze maatregel hen tot de bedelstaf brengt. Dus logen ze, of liegen ze, en ik neig tot het laatste. En die bandjes, dat werkt natuurlijk niet in een drukke kroeg. Dat hebben ze bijvoorbeeld in Finland goed begrepen, daar mógen 16 en 17 jarigen niet eens in een kroeg zijn, wát ze ook drinken. Gelukkig dat steeds meer horecamensen inzien dat dit een goed uitgangspunt is.

Die kinderen worden toch vanzelf 18!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.