Service en beleving

Wil je een maandelijkse column voor Alphens.nl schrijven? Als Jurre je iets vraagt kun je dat niet weigeren. Maar komt dat ook niet omdat mijn grote vriend Dennis Captein een paar dagen daarvoor in zijn column de vraag stelde: "Wat doet die Martin de Vrie

Ik mocht afgelopen week een lezing houden voor een Rotary gezelschap over de toekomst van binnensteden en winkels. Met hen deelde ik mijn visie over de rol van internet, het koopgedrag van de nieuwe consument en de beleving die steden te bieden hebben. Een moeilijk onderwerp dat zich niet even in één column laat vatten. Wat mij betreft concentreren we ons niet op de crisis, maar spreken we over de huidige realiteit. Is er wellicht een economische revolutie aan de gang als het om winkelen gaat? Op de vraag of ik het verschil kon schetsen tussen Haarlem en Alphen ontspon zich een levendige discussie. Natuurlijk heeft Haarlem met een historische binnenstad een keur aan culturele voorzieningen en een bruisende horeca een streepje voor bij de consument. Maar ook het centrum van Alphen heeft mogelijkheden om bezoekers aan zich te binden. Als we alle benodigde ingrediënten maar inzetten. Welke dat zijn? Beleving, service, aandacht en onderscheidend vermogen.

De meeste bezoekers die naar het centrum komen zijn de Alphenaren zelf en bezoekers uit de directe regio. Zij kennen de winkels en plekken waar je een lekker kopje koffie kunt drinken en gezellig kunt zitten. Juist daarom is de persoonlijke aandacht die winkeliers hun klanten geven heel belangrijk. Hiermee onderscheiden we ons van de landelijke ketens. Ook filiaalbedrijven weten dat het niet alleen om de prijs gaat, maar ook om service en persoonlijke aandacht. Tel daarbij op de uitstraling van de openbare ruimte en sfeer. Dan weten we allemaal dat er nog voldoende te doen is.

Tijdens de Winteravond van 20 december hebben we laten zien dat we met sfeer en beleving  ons positief kunnen onderscheiden van andere winkelcentra. In dit geval met koren die zich zingend en uitgedost op Dickensiaanse wijze door de straten verplaatsten, met kerststallen en met het reuzenrad op het plein. Deze investering en samenwerking van alle ondernemers in het centrum leidde ertoe dat investeren in sfeer en authenticiteit een manier is om de bezoeker te verleiden naar het centrum te komen en niet alleen het geven van kortingen. Dit is pas het begin. Als aanjager en coördinator ga ik ervoor zorgen dat we ons dit jaar positief profileren. Hoe? Dat leest u in mijn volgende column!

Martin de Vries
Centrummanager


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.