Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Leve Afdeling Handhaving

24 januari 2014 - 15:43  •  Bas Bosman  •  reacties

Leve Afdeling Handhaving

Alphen aan den Rijn -

Nu is de parkeerproblematiek vrij aanwezig in ons buurtje. Dat wist en realiseerde ik mij al toen ik hier ging wonen. Het hoort ook bij zo’n buurt en samen met de buren komen we er altijd wel uit.

Er zijn altijd mensen die hier eigen regels op naleven. Helemaal sinds we de bewoners- en bezoekersvergunningen hebben op het gebied van parkeerkaarten. Op 1 adres kun je namelijk een extra auto parkeren op basis van je bezoekersvergunning. Dus veel extra visite van mensen die even in het dorp moeten zijn. Met name op de donderdagavond, vrij- en zaterdagen merk je dat. Maar, dat moet kunnen.

Maar nu staat er in onze wijk altijd een oud personenbusje. Type oud barrel. Stond deze voorheen slechts enkele weken nutteloos op een plek, tegenwoordig staat deze al maanden op dezelfde plek. Niets te doen, behalve de schaarse ruimte irritant opvullen.

Ik dus een melding Openbare Ruimte maken. Resultaat: een voicemail waarin wordt medegedeeld dat dit mag. Het is geen camper, hij heeft een kenteken en de verzekering wordt betaald. Dat kost ook maar een paar tientjes per jaar. Ik nog een melding gemaakt, dat dit toch niet de bedoeling is in deze sociale, prettige wijk.

Krijg je zo’n irritant zeikmutsje aan de lijn, ik zal haar naam voor deze keer nog even achterwege laten, dat ik en met mij mijn buren pech heb. Het mag. Er staat nergens in de regels dat dit niet mag. Zelf staat bij haar in de straat een auto die maar 1 keer per jaar wordt verplaatst. Zij persoonlijk heeft daar niets van.

Knap stukje weer Alphen aan den Rijn. Lekker sociaal, lekker op het nieuwe pluche in je Gemeentehuis, ons alleen maar helpen met veel geld uitgeven aan nieuwe vloerbedekking en vilten stoelen die nergens voor gebruikt worden.

Goed, die laatste verwijten slaan nergens op, maar dit tolereren ook niet. Gegevens van de eigenaar krijg je niet, dus ik weet ook niet aan wie ik het vriendelijk kan vragen. Ik ga er ook vanuit dat achter de ruit de bezoekersvergunning ligt. Dus voor €27 per jaar kan deze bewoner de hele winter zijn barrel gestald hebben. Das is een koopje.

Dus hierbij roep ik iedereen met een voertuig die hij of zij niet gebruikt en een bezoekersvergunning, om deze in de Toiussaintstraat te parkeren. En deze maanden te laten staan. Gewoon vol rammen die wijk hier. Het mag en scheelt u veel geld!

Mocht de eigenaar van die barrel dit lezen: kom even op de koffie. Dan kunnen we het er samen een keer over hebben.

Fotograaf: Josh Walet