Een Hard Rock Caf

Eindelijk lijkt er daadwerkelijk snel iets te gaan gebeuren aan en rond het Thorbeckeplein. Natuurlijk heeft dit veel te lang geduurd, maar de nieuwste plannen zien er goed uit en zijn realistischer dat ooit tevoren. Zelf had ik graag een andere invulling van het plein gezien, maar ik kan me ook vinden in de plannen die onlangs bekend zijn gemaakt. 

In het verleden zijn er in Alphen teveel mooie panden gesloopt. Goed dat één van de mooiste panden aan de Lage Zijde dit bespaard blijft, en eindelijk een echte blikvanger wordt. Het Nutsgebouw als publiekstrekker, een prima idee. Maar hoe dit in te vullen? Een horecabestemming! Prima, maar het begrip horeca is heel breed en daar kan je dus vele kanten mee op. 

Bent u bekend met de vestigingen van het Hard Rock Café? De keten is wereldwijd gevestigd in grote steden en op toeristische plekken. Het zijn gezellige café/restaurants, met een muzikaal geïnspireerde inrichting: memorabilia van bekende artiesten in de vorm van gouden platen, instrumenten, kleding, gesigneerde attributen tot klassieke auto’s aan het plafond of motoren op de bar. Dit in combinatie met videoschermen met de betere popmuziek. Er zijn er zelfs enkele met een podium voor livemuziek. Wie ooit een bezoek heeft gebracht weet dat het hele gezellige, sfeervolle uitgaansgelegenheden zijn. De keten heeft alleen een beetje zijn naam tegen. Die is niet echt goed gekozen…

Mag ik even brainstormen? Alphen is geen wereldstad dus hier komt nooit een Hard Rock Café, maar het is natuurlijk niet verboden om een soort van kopie binnen de stadsgrenzen te hebben. Zoiets moet toch mogelijk zijn in het Nutsgebouw? Waarom? Dit prachtige pand kan echt een publiekstrekker worden. Ik zie het al voor me: In het weekend, overdag en 's nachts een gezellig hapje en/of drankje in een prachtig en uniek ingericht pand, of op het terras. Na 'dinertijd' kan er ruimte zijn voor een leuke live-band. Het kan prima samen: in het clubcircuit beginnen concerten ruim na etenstijd, dus het bijt elkaar niet. 

In dit idee krijgt het Nutsgebouw dus een dubbelfunctie. Alleen een poppodium is financieel nagenoeg niet rond te breien, we kennen de verhalen over Het Kasteel. In combinatie met ruimere openingstijden, en dus meer inkomsten is dit aan de Lage Zijde wel goed haalbaar. Horeca in combinatie met livemuziek, hoe simpel kan het zijn. En de plek langs het water is super. Sowieso dient mijns inziens een poppodium in een stadscentrum te zitten, en is het Nutsgebouw tezijnertijd vrijstaand en kan het indien nodig prima geïsoleerd worden. Ik weet dat ik niet de enige ben die graag livemuziek "naast de kromme Aar" ziet komen. Mits serieus aangepakt is het zeker levensvatbaar, en zal PopPlatform Alphen hier ook wel oren naar hebben. Hopelijk heb ik geïnspireerd.

En is horeca met een podium voor livemuziek, door welke reden dan ook, echt niet haalbaar in het Nutsgebouw, dan brainstormen we gewoon verder voor een vernieuwde Lage Zijde. Alle plannen beginnen met een idee. Doet u mee? Ik ken nog een mooie kelder in Liverpool…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!