Witte heilbot, parel uit de Noorse Fjorden!

Deze week maar weer schrijven over een visje. En wat voor eentje! Met Kerst hebben jullie haar bij ons kunnen zien liggen, een dame van 35 kg! Wat een bekijks had ze en ze is helemaal opgegaan, we hadden zelf nog net twee kleine stukjes. Een ware delicatesse is deze vis, en vooral als je zo’n mooie grote hebt, dan heb je lekkere dikke stukken. Je kan haar rauw eten, als sashimi. Maar gegrild, gebakken of in de oven is ze ook heerlijk.

Wij hebben in de winkel altijd de witte heilbot. Deze wordt vers aangeleverd en is vaak met de longline-techniek gevangen. Je kan ook voor de zwarte heilbot kiezen, maar die is altijd diepvries en van mindere kwaliteit dan de witte. Daar kiezen wij bewust niet voor omdat we bij Visspecialist Sluizeman voor vers en kwaliteit gaan.

We hebben de witte heilbot niet altijd op voorraad, het ligt een beetje aan de aanvoer en het is best wel een prijzige dame om in te kopen. Maar op bestelling doen we uiteraard ons best voor jullie om er eentje te krijgen. Meestal lukt dit wel! Omdat jullie in Alphen weten wat goed eten is kunnen wij haar goed verkopen en ligt ze steeds vaker bij ons in de vitrine.

De heilbot is een echte roofvis en de grootste platvis. Ze zwemt in de Noorse Fjorden op de bodem. Ze kan bij uitzondering bijna 5 meter lang worden en wel 320 kg. Ze is bruin aan de bovenkant en wit aan de onderkant en mooier en vriendelijker dan de zeeduivel om te zien. Maar minstens even lekker! Het is een vette vis met een zachte smaak. Gerookte heilbot is ook erg goed te doen en puur van smaak.

Naast de wildgevangen variant is de Sterling kweekvariant ook in opkomst. Dit is een kweekvis, die langzaam opgroeit in de open Noorse wateren. Middelen als antibiotica worden niet gebruikt. Een ander voordeel is dat je een constante en een stabiele aanvoer en kwaliteit hebt. Toch is de kweek van mindere kwaliteit dan de wilde variant, vandaar dat wij er niet voor kiezen bij Sluizeman. De maand maart is de goede periode voor de vangst van de heilbot, daarom is ze de vis van de maand.

Kom langs bij ons in de Baronie, voor een heerlijk nieuwe topper met heilbot: 'Heilbot di Nocci'! Zie onze aanbiedingen…

Groetjes Angelique


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.