De bloedhonden van de Rabobank

Bij de aanstelling van Heidi van Woudenberg als directievoorzitter van de Rabobank Rijnstreek, gaf zij een interview in één van de plaatselijke huis-aan-huis bladen over het menselijke gezicht van de lokale vestigingen en de maatschappelijke verantwoording die deze instelling heeft in onze samenleving.

Grote woorden als: "Wij zijn een krachtige bank met bevlogen bankiers, waar medewerkers graag werken, klanten graag komen bankieren en steeds meer bankzaken onderbrengen. Zo versterken wij onze marktpositie en huisbankierschap". Daar achteraan nog kreten als  'betrokken, dichtbij, toonaangevend, respect en integriteit'.

Van al deze positieve woorden is echter bar weinig te merken als je met ze te maken krijgt en heeft het gedrag, van deze instelling, veel weg van een bloedhond die een prooi ontdekt heeft.

Een speerpunt, in haar hele betoog, was dat cliënten die tijdelijk wat tegenslag op hun pad vonden vroegtijdig aan de bel moesten trekken en zo, met de bank samen, naar een oplossing konden zoeken die voor beide partijen bevredigend en leefbaar moest zijn. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat deze woorden nog minder waarde hebben dan de uitspraken van een gemiddelde politicus die gekozen wil worden in het Europees parlement binnenkort.

Voor de Alphense Rabobank betekent meedenken met een klant namelijk het volgende: Als een klant aan de bel trekt gaat zijn hele dossier direct over naar de afdeling speciaal beheer en binnen de kortst mogelijke tijd wordt er contact opgenomen met je, door deze afdeling. Vanaf dat moment is iedere vorm van privacy en zelfrespect overgeleverd aan een morsig mannetje die waarschijnlijk al 30 jaar een onopvallend bestaan leidt zonder ooit kans gehad te hebben op promotie, wegkwijnend in een uithoek van een groot kantoor gebouw, waaruit hij zijn miserabele bestaan nog wat kleur probeert te geven door, in opdracht van zijn werkgever, goedwillende mensen het leven zo zuur mogelijk te maken. Als u ooit op uw nummerweergave het nummer 040-21 73 787 ziet verschijnen, bent u gewaarschuwd want dan hangt de Hr. B.C.H Smedts aan de lijn en begint hij zijn frustratie op u bot te vieren.

Het eerste contact van deze bloedhonden, bestaat uit het opeisen van een taxatierapport van uw huis waar u later zelf voor de kosten mag opdraaien. Hoe menselijk ze ook over proberen te komen in de media, zaak voor de bank is zelf geen risico te lopen en als er een overwaarde in het huis zit dan laten ze u gewoon bungelen. De achterstallige rente loopt op totdat de bank een gevaar voor zichzelf ziet en gaat over tot executieverkoop. Tot die tijd bent u verplicht om voor iedere medewerker, van deze criminele organisatie, met de billen bloot te gaan over uw uitgaven. Niet dat ze u nog op een enkele manier tegemoet komen om in uw dagelijkse behoefte te voorzien want hoe u aan het eten blijft of de nutsvoorzieningen voldoet zal ze verder een zorg zijn zolang ze maar geen risico lopen om ook maar iets te kort te komen. 

Zelfs bij de leningen die je aangaat met familie en/of vrienden, proberen ze een vinger achter te krijgen en of je die even op papier wil laten zetten zodat ze achtergesteld kunnen worden. Werkelijk onvoorstelbaar waar zo'n instelling de gore moed vandaan haalt en denkt te mogen hebben om zo diep in je privé leven te duiken met als enige doel zoveel mogelijk zekerheden te bemachtigen. Alles gaat onder een vergrootglas en wordt inhoudelijk gemaakt maar nergens in het hele traject, komen deze vampieren u ook maar een millimeter tegemoet.

Als het dan eindelijk lukt om uw huis te verkopen en zelfs blijkt dat de afgesloten hypotheek niet eens onderwater stond, begint de volgende fase. Gegoochel met rente data, positieve saldo wat aan de verkoop overbleef, wordt op een rekening geparkeerd zodat u er niet vrij over kan beschikken, een fatsoenlijk overzicht wordt niet verstrekt en van een vergeten rekening wordt nog snel even iets afgeboekt zodat die ook opeens rood staat.

Vragen hierover aan het roversnest hier in Alphen worden niet beantwoord, maar wederom vanuit de vleermuizengrot in Tilburg. Ondanks dat je verder geen schuld meer hebt aan die bloedhonden, blijf je een speciaal geval blijkbaar en krijg je een onsamenhangend mailtje van ene Dhr. Sahin ( 040-21 76 721). Van het taalgebruik, in dit mailtje, zou je de indruk kunnen krijgen dat deze is opgesteld door iemand die de inburgeringcursus zonder succes heeft afgesloten.

Ik kan langzamerhand een heel boek schrijven over deze criminele organisatie en misschien doe ik dat ook wel, maar voor nu wil ik u alleen waarschuwen voor de mooie praatjes van deze club. Alle mooie woorden, over maatschappelijke betrokkenheid, klantgerichtheid, menselijkheid en een bank met ideeën  ten spijt, zijn gebakken lucht en volgens de richtlijnen van minister Opstelten zou deze organisatie zich niet binnen onze gemeentegrenzen mogen vestigen.

Ik wens alle medewerkers van de Rabobank persoonlijk een financieel onzekere toekomst toe en spreek de hoop uit dat zij zelf tot prooi verworden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.