Tijd voor een zucht

Wat heb ik vaak gezucht vroeger. Tegen mijn vader en tegen mijn grootvader. De eeuwen oude quote ‘vroeger was alles beter’ was een wekelijks terugkerend onderwerp. Het nee schudden of er tegen in gaan had dan ook geen zin. ‘later zal je dingen meemaken, e

‘De kroket was vroeger een kwartje in mijn tijd’.

‘Televisie? Alleen op zaterdagavond bij het programma ‘ja zuster/nee zuster’.

‘De telefoon was noodzaak en we schreven elkaar brieven, dan had je veel meer te vertellen’.

‘Selfie? Wij gebruikte filmrolletjes. Ontwikkelen en afwachten of ze leuk waren’

Zo kan ik nog wel even doorgaan en denk velen met mij. De trots van een bepaalde fase meegemaakt te hebben in combinatie met een besef van ouder worden brengt deze gesprekken naar boven. Het is gewoon een kwestie van met de tijd meegaan leek mij. Dat was toen en dit is nu. En er tussen in is er niet.

Maar nu, jaren later, met een eigen kroost ben ik bang dat ik hetzelfde ga doen.

‘Vroeger was alles beter. Toen was het Alphen aan den Gein in plaats van Alphen Azijn. Toen hadden we nog de bekende gondelvaart. Met aangeklede boten met feestende muziek en dansende mensen. En anderen stonden aan de zijkanten van het water of op de brug te genieten. Erna waren de kroegen open en was het feest tot laat. Toen had je ook het bekende straatfeest in de Julianastraat. Waar velen elkaar weer zagen, als een reunie. Waar mensen even gingen kijken wat nooit even duurde. Waar je van de ene kant naar de kant van de straat een uur onderweg was zo druk. Waar de muziek en barren buiten stonden en erna iedereen zijn favoriete tent inging. Waar velen de volgende dag(en) vrij namen. Waar mensen blij waren niet in overvolle bussen de reis van en naar de grote steden te maken’.

Om nog wat voorbeelden te noemen; . Stampen en schuimen in de Max, dubstep, rock en dergelijke in Het kasteel, allemaal voorbij. En wat zal het volgende zijn met deze gemeente? Uiteraard zijn er regels nodig en terecht, maar als de schoonmaak zelfs een grote factor speelt. Straks heeft de Alphense jeugd niets anders dan twee keer Lakeside per jaar. “Plezier is niet te betalen”, maar helaas denkt niet iedereen hetzelfde over deze zin.

Ik zit erop te wachten dat ik thuis ooit de vraag krijg; ‘Papa, wat is een jaarmarkt precies’.

Ik wil het uitleggen en zie haar al zuchten. ‘Vroeger……………’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.