Robbels - Ludo Straver

"Krankjorum, ik heb er geen ander woord voor. Op Koningsdag geen straatfeest in de Julianastraat? Bij de jaarmarkt ook niet? Dan breekt er wel iets meer dan m'n klomp. Dan breekt mijn hart. Daarom heb ik als eigenaar van een schoonmaakbedrijf aangeboden o

'Zo moeilijk is het toch niet?'
"Natuurlijk zijn er veel te veel stompzinnige gemeentelijke regels. Je zou er haast schijtziek van worden. Maar die wet is een landelijk ding en ik snap best dat de horeca-exploitanten hun vingers niet willen branden aan het schenkbeleid. Met zoveel mensen op straat kun je moeilijk individueel checken of dat ene biertje door een 17- of 18-jarige wordt opgedronken. Ik begrijp alleen niet waarom we met z'n allen dan geen list verzinnen. Zo moeilijk is het toch niet? We kunnen gewoon de straat afzetten en aan twee kanten toegangshekken plaatsen waarlangs alleen mensen van 18 jaar en ouder na legitimatie naar binnen mogen. Dan kan de volwassen meerderheid tenminste lekker feesten." 

'Veel Alphenaren zijn slapjanussen geworden...'
"Als ik zie, lees en hoor hoe mensen reageren op de afschaffing van de straatfeesten, krijg ik de kriebels van de berusting die eruit spreekt. Terwijl je beter kunt zoeken naar alternatieven die wél kunnen werken. Veel Alphenaren zijn slapjanussen geworden en dat stuit me stevig tegen de borst. Dus neem ik het voortouw met positieve actie. Ik weiger simpelweg te accepteren dat Alphen euthanasie pleegt op zichzelf, qua evenementen. Het kan anders, het móet anders. Alleen moeten we dat wel met z'n allen doen. Schouders eronder en samen aan de slag. Als het college geen inhoud geeft aan 'Daadkracht Dichtbij', doen we het zelf wel. Als Alphen maar leeft!" 

Ware woorden! Ik zeg: tijd voor een cocktail!
"Zeker weten! Om in de sfeer te blijven, lust ik wel een Royal Orange. Een wijnglas halfvol ijs; dan een beetje oranjebitter en amaretto eroverheen, dubbel prosecco erbij en een bescheiden scheutje sodawater om het af te maken. Proost!" 

Die heb je snel weggewerkt. Nog eentje?
"Nu even niet. De volgende neem ik op 26 april in de Julianastraat. En als het straatfeest doorgaat, drinken we 'm gewoon samen. Wat zeg ik? Wanneer het daadwerkelijk doorgaat, deel ik er nog wel een paar uit. Evenementen kleuren de stad. Daar moeten we volop van kunnen genieten." 

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.