Alphen aan den Rijn vs Chiang Mai

Alphen aan den Rijn is voor iedereen wat anders. Een beetje afhankelijk van je leeftijd, situatie en interesses. Voor mij is Alphen… 5 dagen met de auto naar het werk, 3 keer fitnessen bij Global Fit, af en toe een balletje trappen bij ARC, een drankje dr

Omdat ik nu niet in Alphen woon, leek het mij leuk om eens een vergelijking te maken tussen mijn Alphen aan den Rijn en mijn huidige verblijfplaats, Chiang Mai.

De laatste week heb ik vol jaloezie gekeken naar het Oranjestrand. Elk toernooi is het altijd weer de vraag ‘waar ga je kijken’ maar volgens mij was het voor de echte fans dit jaar makkelijk kiezen! Dat zag er gezellig uit! Wel weer typisch dat er dan weer wat zeiksnorren zijn die lopen te klagen (las ik) maar goed… gewoon voor je kijken en doorlopen toch?

De vraag, ‘Waar gaan we voetbal kijken’, speelde trouwens ook in Chiang Mai. De coup van het leger maakte het onmogelijk voor de horeca om de politie om te kopen (om later open te blijven) en dus werd er uitgeweken naar een hotel, speciaal voor alle voetbalfans. Bier, bitterballen, iedereen in Oranje en keihard schreeuwen naar een scherm is dat wel weer hetzelfde. En erg leuk, totdat onze held Vlaar een penalty moest nemen. 

Een nadeel van Chiang Mai t.o.v. Alphen is het tijdstip van de wedstrijden. Als je denkt dat half 1 laat is, wat dacht je van half 6? De laatste twee wedstrijden van Nederland begonnen om 3 uur ‘s nachts. Dat zijn lange nachten!

Eindoordeel van deze vergelijking? Op het gebied van Oranje heeft Alphen het zeker gewonnen van Chiang Mai. En straks komt ook Lakeside er weer aan dus dat zijn mooie dingen… Voor jullie! Ik moet het ook dan waarschijnlijk weer met een leuk filmpje doen en wat foto’s van dronken mensen die hun telefoon zijn kwijtgeraakt. Heimwee en spijt? Nee, dat niet. Chiang Mai zou zomaar de volgende vergelijking kunnen winnen. ;)

Bedankt voor het lezen! Ik ga me best doen om binnenkort weer eens wat te posten.

Bart  van Dam

PS Onder het mom van Alphenaren zie je overal… Iemand nog tips/suggesties wat te doen in Chiang Mai? Ik ben wel benieuwd…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.