Openingstijden

Mijn Alphense huis waar ik al meer dan 30 jaar in woon moet wat aan de moderne tijd worden aangepast. Dus kom ik de laatste tijd veel in kluswinkels. 

Neo-liberalisme. Dat is ook dat ik naar de winkel moet kunnen op elk moment dat ik wil. Niet alleen is het aantal dagen dat grote winkelketens open zijn van 5 naar 7 gegaan. Ook de daguren zijn uitgerekt. Niet meer van 10 tot 18 maar van 8 tot 21 uur. Dezelfde hoeveelheid koopkracht moet worden verdeeld over 60% meer openingstijd. En dat is qua kosten niet slim. Dus zien we een merkwaardig effect in de Praxis en de Karwei.

Om de personeelsbezetting en dus de kosten in de hand te houden creëert men stille en drukke uren. Daarvoor heeft men de aanbiedingsfolder. Zaterdagochtend 25% korting op alles. Dus is het op zaterdagochtend razend druk. De rest van de week zie je er geen hond. Net een mailtje van de Karwei ontvangen: zaterdag 2 augustus gereedschapsdag. Dus wilt u vandaag een multitool aanschaffen? Wacht nog even een week.

De klant (nou ja, de aandeelhouders van grote winkelketens) eisten verruimde openingstijden, de klant krijgt er hele smalle openingstijden voor terug. Want als u, laten we zeggen, een nieuwe deur nodig heeft. Niet naar de winkel gaan! Wachten tot die ene dag dat u 30% korting krijgt. Op elke andere dag betaalt u veel te veel.

In plaats van kopen als het u uitkomt, moet u weken, maanden wachten tot het de winkel uitkomt. Dát hadden de neo-liberalen niet kunnen denken!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!