MINERVA Stelletje imbecielen

Wij, de Alphenaren, worden geregeerd door een stelletje imbecielen. Er wordt 'even' tien miljoen euro aan bezuinigingen doorheen gejast. Er komen legio mensen tussen wal en schip terecht. De sociale werkvoorziening ligt als het zo doorgaat op z'n gat. Alle zorgvoorzieningen staan op de tocht. Er worden miljoenen per jaar opzij gezet voor een weg die nooit komt. Ondertussen is het net een schoolplein in die raadzaal.

Willy is er een van 'maak van je hart geen moordkuil'. Paulientje wil vooral graag 'binnen de lijntjes kleuren'. Dus als Paulientje een van de andere kinderen van iets naars beschuldigd, zegt ze dat op een keurige manier. En als dat bij Willy verkeerd valt, gaat ze schelden.
Ondertussen staan Willy en Paulientje al recht tegenover elkaar, want ze zijn het niet eens over de keuze voor de klassenvertegenwoordiger. De klas is verdeeld. Ongeveer de helft is het met Paulientje eens, de andere helft staat achter Willy.
De bovenmeester weet het niet zo goed, want die wil vooral geen ruzie in de klas. Wat nu?
Paulientje vindt daar een heel simpel antwoord op: klikken bij de schoolinspectie over de scheldwoorden van Willy. En dan wel een beetje aangedikt anders maakt het geen indruk.

Hét nieuws van de afgelopen weken is de aangifte van Pauline Heijkoop van D66 tegen Wil Verschuur van Beter Alphen. De intellectuele regelnicht tegenover de volkse grote bek. Breed uitgemeten in de lokale pers - het is zelfs in de landelijke pers gekomen - en in lokale blogs en op social media.
Natuurlijk moet je een beetje fatsoenlijk met elkaar omgaan. Dus je gaat je opponent niet uitschelden. En dus ga je óók geen aangifte doen als iemand boos op jou wordt. De twee vechtersbazen zitten allebei fout. Zo simpel is dat.

Wij hebben maar één echt probleem. We kunnen onze samenleving niet meer betalen. Het Rijk lost dat op door de rekening over de schutting te gooien. Recht in de schoot van onze lokale bestuurders. Zo jammer dat zij elkaar de tent uitvechten en geen oog hebben voor hun echte taken. Namelijk: regelen dat het allemaal een beetje leefbaar blijft voor ons allemaal!

Om nu te zorgen dat de raadsleden weer een beetje met elkaar door één deur kunnen, is een besloten vergadering gepland. Dat is op zichzelf een goed idee. Ik denk alleen dat 'ze' er niet uitkomen met 'één voor allen, allen voor één' op hun voorhoofd geschreven.

Het zou heel mooi zijn als:
1. de klassenvertegenwoordiger (lees: de griffier) iemand wordt die voor de hele klas aanvaardbaar is en niet iemand die door de helft wordt gedoogd
2. de bovenmeester (lees: de burgemeester) de klas eens aan het werk zet
3. Willy haar excuus aanbiedt en belooft (en het ook doet!) om voortaan haar fatsoen te houden
4. Paulientje de rest van de tijd op de gang gaat staan (lees: haar zetel ter beschikking stelt)
5. er een einde komt aan (a) regels om de regels en (b) loos geouwehoer

Stelletje imbecielen! Er is WERK aan de winkel! Doe er iets aan, ga aan de slag!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.