Robbels - Richard Vlasman

“Jaahaaa...!!! Eindelijk begonnen met de afbraak van het Thorbeckeplein! Afgelopen woensdag heeft wethouder Gerard van As de eerste sloopactie met onze kraan uitgevoerd en de komende maanden zijn wij aan de beurt. Natuurlijk ben ik blij dat we de opdracht gegund hebben gekregen. Maar in alle eerlijkheid: wie had het anders moeten doen? Voor Alphen is het in elk geval aan alle kanten goed. Dat verschrikkelijke plein gaat tegen de vlakte, een Alphens bedrijf tekent voor de uitvoering en de Alphenaren worden er beter van. Kijk me diep in m'n hart en je ziet een trotse man. Ik ben echt blij dat we mogen meewerken aan de opbouw van ons nieuwe stadshart.”

'Een man een man, een woord een woord...'
“Als je er even over nadenkt, is het te belachelijk voor woorden dat het allemaal zo lang geduurd heeft voordat er werkelijk iets aan de Lage Zijde gebeurde. Wat dat betreft moet ik die ouwe Van As een veer in z'n reet steken. Hij mag dan op leeftijd zijn, hij heeft wel het lef om zaken niet alleen met jeugdig enthousiasme op te pakken, hij pakt ook meteen door. Daar kunnen veel mensen in die glazen broeikas een voorbeeld aan nemen. Een man een man, een woord een woord. Dat past ook heel goed bij mijn persoon. En nee, ik ben mezelf helemaal niet aan het ophemelen. Ik zeg het gewoon zoals het is. Mensen die mij ook maar een beetje kennen, weten dat ik zo in elkaar steek.” 

'Je moet geven en nemen...'
“We gaan onze stinkende best doen om die gribuszooi zo snel mogelijk plat te gooien. Alleen hebben we er wel een paar maanden voor nodig. Vooral omdat we het verantwoord willen doen en ervoor zorgen dat bijna al het sloopmateriaal hergebruikt kan worden. Je kunt wel slopen, maar je moet net zo goed iets teruggeven. Zo hoort dat nu eenmaal in deze - zoals dat heet - milieubewuste maatschappij. Daar heb ik ook helemaal geen moeite mee. Het leven is altijd geven en nemen. En soms moet je je niet druk maken over het nemen, maar eerst geven. Dan komt het vanzelf een keer terug. En als dat niet zo is, weet je meteen waar je met iemand aan toe bent.”

Mooi gesproken! Ik zeg: tijd voor een drankje!!
“Als je me maar niet één van die laffe cocktails voorzet. Wat een akelige vrouwendrankjes zijn dat! Doe mij maar gewoon een lekker blond biertje. Of witte wijn. Of rood. Het moet hoe dan ook niet te ingewikkeld worden. Dan haak ik af.”

Keep it simple?
“Daar komt het wel op neer. Je kunt dingen zo moeilijk maken als je wilt, maar het is meestal zo eenvoudig als wat. Blijf jezelf, doe normaal. En hoe de rest van de wereld daarmee omgaat? Dat lijkt me iets voor de rest van de wereld. Ik ben wie ik ben. Daar moet je het maar mee doen.”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.