Robbels - Pauline Heijkoop

“Je mag me als raadslid voor D66 alles vragen over gemeentelijke zaken. Dienaangaande heb ik altijd een mening paraat. Je mag me bij wijze van spreken zelfs vragen waar het in Boskoop leuk uitgaan is. Maar er is één onderwerp waar ik pertinent niets over zeg. En dat is de affaire Verschuur. Ik snap heus wel dat je juist wat dat betreft het naadje van de kous wilt weten, alleen ben je bij mij dan aan het verkeerde adres. My lips are sealed. Mum's the word. Interessant  trouwens, waar die laatste uitdrukking vandaan komt. Oh, dat kan je geen moer schelen? Beetje bot gezegd, vind je ook niet? Gelukkig voel ik me niet snel persoonlijk aangevallen.”

'Dat bedoel ik in het algemeen...'
“Ja ja, daar kijk je van op hè? Je krijgt gewoon weerwoord van me. Ik laat echt niet zomaar over me heen lopen. Hoe direct mensen ook zijn, ik betaal ze meteen terug. Nou ja, meteen... Het kan ook zijn dat ik een indirecte route neem. Soms is het verstandig om niet als een dolle lik op stuk te geven. Daarbij refereer ik niet aan een zekere gebeurtenis, maar dat bedoel ik in het algemeen. Als iedereen - populair gezegd - maar roept wat er voor zijn - of met enige nadruk 'haar' - waffel komt, kunnen de rapen gaar zijn. Dat heeft de praktijk - lijkt mij - inmiddels voldoende aangetoond. En waarom ik zoveel streepjes in mijn praat gebruik? Dat vind ik een irrelevante vraag.” 

'Wat ik zeg, wordt toch niet begrepen...'
“Hoe nu verder in de raad? Ook al zo'n vraagstelling die weinig inlevingsvermogen impliceert. Het lijkt me evident dat de mores moeten worden geactualiseerd. Hemeltjelief! Snap je niet wat ik daarmee bedoel? Ik word af en toe zo moe van ongeletterde figuren! Mijn insteek is dat de raadsleden leren hoe ze fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan. Daar is bepaald geen vuilspuiterij voor nodig, laat staan dat er inhumane termen worden gebezigd. Eigenlijk vind ik het jammer dat de raad niet wordt uitgesproken als 'De Raed'; met zo'n subtiel hoorbare 'e' in plaats van de tweede 'a'. Ach, laat ik er maar het zwijgen toe doen. Wat ik zeg, wordt toch niet begrepen.”

Ik sluit niets uit. Maar een drankje gaat er wel in?
“Oh joepie!!! Daar ga ik direct in mee! Eeehhh... Laat mij eens raar doen... Een Highway to Hell graag! Braziliaanse Cachaca rum, Cointreau, koffielikeur en gecrushed ijs. Voorzichtig roeren en serveren met een kort lontje... Ha ha ha, ik bedoel natuurlijk 'rietje'...”

Lontje, rietje... Gewoon een verspreking...
“Nou... Dat zeg je nou wel, maar dat is nou juist de kern van de zaak. Het volk moet beter nadenken over wat men zegt. In mijn beleving neemt het recht om te spreken ook de verplichting met zich mee om correct te formuleren. Wie dat niet doet, krijgt straf.”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.