Lisa vertelt... Hangouderen

We hebben een nieuw (nou ja, het is wel eerder voorgekomen, maar toch) fenomeen in Alphen aan den Rijn. Hangouderen. Waar? Op de Aarkade. Meestal staan ze op een rijtje, een aantal met een fiets aan de hand, anderen zitten ondertussen lekker op hun rollator, soms komt er een enkele rolstoel bij, maar de meesten staan gewoon nog op eigen benen. En met gratis koffie, want dat kun je krijgen bij de AH in de Aarhof.

Als je gaat hangen, moet je natuurlijk wel koffie bij de hand hebben, dat hangt gewoon een stuk lekkerder. Waarom hangt men daar? Nou, er wordt gesloopt aan de overkant en dat brengt een hoop gemopper met zich mee, maar ook nostalgie. Als je probeert je er ongezien tussen te wurmen, hoor je de meest fantastische verhalen. Wie er gewoond heeft, wat er allemaal gebeurd is en vooral, wat er vroeger stond en hoelang dit allemaal nog wel gaat duren. Helaas werd er al een paar keer argwanend naar mij gekeken en ik wist gewoon dat mijn leeftijd ingeschat werd. Ik was duidelijk een 'lurker', dus ik richte mijn aandacht op de ingang van de Aarhof en mijn telefoon. Hoelang men dacht hier nog van te kunnen 'genieten', is me dus helaas ontgaan.

Ik hang ook, even verderop, bij Barista. Nee, ik kan niet de gesprekken volgen, maar als ik mijn nek uitsteek, kan ik de hangouderen wel zien en ik vind ze enig! Geen idee of het allemaal echte Alphenaren zijn (wanneer ben je nou niet meer import, 20, 30, 40 jaar?). Mijn ouders zouden dat ongetwijfeld weten, maar die heb ik nog niet gespot. Alhoewel ik mijn moeder al wel heb horen zeggen dat ze blij is dat het oude Nutsgebouw blijft staan. Heel eerlijk, ik ook. Ik vind het een mooi pand en daar hebben we er al veel te weinig van in Alphen.

Van de week liep ik er weer langs en zoals gewoonlijk was er ook weer een groot waterkanon om de boel koel te houden. Dat denk ik dan, want ik heb echt nul verstand van slooptechnieken. Maar dat waterkanonding zit al een tijdje in mijn hoofd. Het zou natuurlijk heel sneu zijn en in ieder geval een hele berg gemopper opleveren, maar ergens krijg ik het beeld niet uit mijn koppie. Onze hangouderen, maar dan in de verzopen kat versie, want het waterkanon sloeg op hol. Gun ik dat ze? Absoluut niet, zoals ik al eerder zei, ik geniet ervan en men doet niemand kwaad. Ze staan er tenslotte niet met ronkende brommers en gettoblasters op hun schouders. Ook heb ik, buiten de cafeïne en de tabak, nog geen enkele drugs kunnen ontdekken. Maar ja, je zal maar een levendige fantasie hebben. Ik zie de koppen in de krant al voor me. Maar ik vrees dat we het voorlopig moeten hebben van de Alphense Matadoren voor vermaak, alhoewel er niet veel waaghalzen in ons dorp blijken te zijn. Misschien een leuk plaatje voor onze nieuwe burgemeester?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.