Stelletje Alphense kontenkruipers!

Deze week werd bekend, dat Liesbeth Spies wordt voorgedragen aan de Koning om de nieuwe burgemeester van Alphen aan den Rijn te worden. Wat waren ze daar in Alphen blij! Een vrouw, iemand, die geboren en getogen is in Alphen aan den Rijn. Het bleef maar door gaan. Ze hadden het allemaal altijd al gezegd of willen zeggen. Wat een geweldig mens. Het beste dat Alphen in jaren is overkomen. Het geslijm hield niet op.  

Als buitenstaander uit Boskoop, kan ik het volgende constateren:   

1. Ze mag dan in het dorp Alphen zijn geboren, maar daarmee weet ze nog niks van Boskoop of Rijnwoude. Wij beginnen met een achterstand.
2. In Alphen moeten ze nog leren wat echte emancipatie is, anders zou het niet uitmaken of het een man of een vrouw is.
3. Ze huppelen in Alphen wel heel makkelijk zonder enige vorm van kritiek achter een leider aan. 

Het wel en wee van Boskoop gaat me aan het hart, dus voordat ik mee gaan staan buigen, ben ik eerst eens wat gaan uitzoeken. Op dit moment is ze burgemeester van Stichtse Veld. Daar is lang niet iedereen zo tevreden met haar. Volgens sommigen denkt ze meer aan haar bijbaantjes dan aan het burgemeesterschap. Nog maar drie maanden geleden werd ze voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Toen was ze al bij ons aan het solliciteren. Waarom neem je dan zo'n baan aan? Burgemeester ben je niet van 9 tot 5, maar 24 uur per dag. Daar wordt je ook voor betaald. Je hoeft echt niet de hele dag te beulen volgens mij. Op de tuinderij werken is echt wel wat zwaarder, dan een lintje doorknippen of opspelden.

Verder heeft Spies nog een waslijst aan bijbanen, die soms stevig betaald worden. Wat gaat ze daarmee doen? Gaat ze die opzeggen? Waarom hoor ik bijna niemand daar kritisch over? Wie zegt me dat ze in Alphen blijft? Ze hopt van het ene baantje naar het andere. Als het CDA in het volgend kabinet weer mee gaat geregeren, wie garandeert ons dan, dat ze niet opnieuw de plaat poetst zoals ze dat ook in de provincie deed, waar ze koud een jaar zat? Ze zal het ons echt niet vertellen. Dat deed ze in haar huidige gemeente ook niet. Die heeft ze ook niet gezegd dat ze met haar hoofd allang in Alphen zat. 

Misschien verwacht ik wel te veel van een burgemeester. Misschien is het helemaal niet de taak van zo iemand om een beetje te zorgen voor de burgers (ook die uit Boskoop). Misschien ben ik wel ouderwets en zijn al die bijbanen heel normaal. Is het heel normaal, dat je eigen carrière belangrijker is. Is het heel normaal dat je stiekem doet tegen je eigen burgers. 

Als dat zo is en ik dus hopeloos ouderwets ben, dan des te meer zou ik willen zeggen tegen al die zogenaamd moderne stadsapen: 

STELLETJE ALPHENSE KONTENKRUIPERS!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!