Batelaan eet bij.. De Vlinder

Je gaat niet naar Ter Aar om een culinair avontuur te beleven en dat weten ze bij De Vlinder maar al te goed. Daarom hebben zij saté, hamburgers, spareribs, varkenshaas en biefstuk op de nieuwe kaart gezet. Ken uw gast, is een belangrijk motto in het horecavak en De Vlinder slaat de plank niet ver mis. Want op deze vrijdagavond eet meer dan de helft van de aanwezige gasten spareribs. Ik heb een klein stukje mogen proeven van de ribbetjes en ze smaakten prima.

We eten bij De Vlinder, gevestigd in hetzelfde pand als de Ter Aarse sporthal. Het restaurant voert een kleine kaart met zes voorgerechten waaronder risotto, carpaccio en twee soorten soep. De afdeling hoofdgerechten wordt gedomineerd door Hollandse hits als saté, biefstuk en hamburger met als creatieve toevoeging rode mul met pasta en boeuf Bourgignon. De dessertkeuze is beperkt tot twee mogelijkheden: grand dessert en ‘Chocoladedroom’. Alle gerechten zijn individueel gunstig geprijsd en wanneer je er zelf een menu van samenstelt kosten drie gangen €27,50. Een karaf kraanwater is gratis. Stokbrood met dipjes voor €3,50.

Als voorgerecht kies ik kreeftensoep en mijn tafeldame risotto met kastanjechampignons. Ik bespeur wat vlokjes bloemmengsel in de soep wat wijst op een klassieke, maar niet helemaal goed uitgevoerde bereidingswijze met gebruik van zogenaamde ‘beurre manié’ (binding d.m.v. een mengsel van boter en bloem). De smaak van de soep zelf was prima maar de bijbehorende rouille miste alle voorgeschreven ingrediënten behalve mayonaise en piment. We drinken er een glaasje Kaapse wijn (€3,50) bij (waarschijnlijk van Chenin Blanc druiven maar dat wist de kelner niet zeker). 

Als hoofdgerecht eet ik de overbekende Bourgondische stoofpot. Ik heb dit gerecht vaak gegeten in de streek waar het vandaan komt en zelfs daar verschilt het van dorp tot dorp en van restaurant tot restaurant. In De Vlinder weten ze hoe het moet smaken en ik ben gelukkig met mijn keuze. Voldoende groentes erbij, wortelmoesje en gebakken aardappeltjes: prima. De bediening is vlot en vriendelijk. Je zou bijna zeggen; van een dorpse hartelijkheid. Terwijl de kelner ons een lekkere Mas Rabell van Torres uit de Spaanse Penedès schenkt vertelt hij één en ander hierover (€ 3,95 per glas).

Ik zou best een bordje kaas hebben willen eten maar dat is helaas niet mogelijk. De dessertkaart verdient een beetje meer aandacht want na het voorgerecht en hoofdgerecht geproefd te hebben weet ik dat de kok kan koken. We hadden daarvan graag wat meer willen terugzien in de nagerechten. Dat zou eer doen aan de gedrevenheid die onmiskenbaar aanwezig is in dit restaurant waar men er alles aan doet om de gasten het naar de zin te maken. Illy koffie met een lekker vers koekje kost slechts €1,75 wat de totaalrekening op een uiterst bescheiden €71,65 brengt.

Tenslotte
- Kunnen ze koken?
Dat valt lang niet tegen. Men handelt volgens het principe ‘doe wat je kan en doe dat goed’ en dat is geen verkeerde keuze!

-Is het gezellig?
We komen binnen als de laatste sportles met bijbehorende wachtouders nog bezig is. Later op de avond zijn we getuige van de voorbereidingen van het jaarlijkse Hollandse hits festival waar Marco den Hollander de grote ster is. Er is dus genoeg te zien.

- Met wie ga ik hier de volgende keer eten? 
Geschikt voor mijn carnivore vrienden die gebruik willen maken van de wekelijkse aanbiedingen als "All you can eat spareribs-avond’ of de ‘Satérdag-avond’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.