Lisa vertelt... Halloween

Nog een paar dagen en dan is het zover. Niet dat we er hier veel van merken. Tuurlijk, er zijn meerdere Halloween party's en een enkele school doet er geloof ik wel wat aan, maar voor de rest is het maar een treurige Halloweenloze boel in Alphen aan den Rijn.

Elk jaar weer zit ik met een lange jurk en een puntmuts klaar met mijn cauldron gevuld met snoep. Elk jaar weer snak ik naar dat geluid van die deurbel. Elk jaar weer ben ik teleurgesteld. Gaat die deurbel? Zelden. Vorig jaar ging hij eindelijk een keer. Ik rukte de deur open, blerde 'Happy Halloween!' om vervolgens bijna geschrokken aangekeken te worden door de pakjesman. Zucht. Uiteindelijk stonden er zowaar twee tieners voor mijn deur. Nog geen eens kinderen dus, maar ze hadden goed hun best gedaan, kostuum en al. Dus ik was wat minder down.

In mijn buurt zijn er superveel basisscholen en ik snap gewoon niet hoe kinderen nou gratis snoep aan zich voorbij kunnen laten gaan. De scholen die er wat aan doen, schijnen tegenwoordig met een heel systeem te werken. Van te voren wordt de route bepaald en weten ze welke huizen er meedoen. Welke huizen er meedoen? Hoe bedoel je? Is er dan een huis zonder snoep rond deze tijd? Bleg, moedeloos word je er van. "Mijn huis is nooit gevraagd mee te doen," zei ik heel sip. Het zal wel iets met onze trappen te maken hebben. We krijgen hier ook een stuk minder collectebussen en vertegenwoordigers. Die laatste ben ik trouwens niet echt rouwig om.

Echte Alphenaren weten wel waar ik woon als ik zeg dat het in de volksmond bekend staat als de Chinese Muur en voor de kids als extra hint, de trap is verlicht met Halloween lampjes. Je bent van harte welkom. Ik verwacht wel een echte 'trick or treat' aan de deur en je moet een kostuum aan hebben, maar je zou mijn hele avond goed maken. En al die jaren daarvoor.

Dus tot morgenavond! Of niet, in Alphen weet je het nooit. In de film Romancing the Stone zegt de uitgever tegen Joan Wilder dat ze hopeloos romantisch is. Joan antwoord: "Nee, hoopvol romantisch, hoopvol." En ik weet precies wat ze bedoelt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.