MINERVA De Hoekstrabrug

Stichting Greenport wil geen nieuwe weg. De kwekers willen geen nieuwe weg. Boskopers willen geen nieuwe weg. Alphenaren willen geen nieuwe weg. Alleen wethouder Hoekstra wil wel een nieuwe weg, dwars door een natuurgebied.

Dat niemand - behalve die wethouder dan - een nieuwe weg wil, is op zichzelf niet zo interessant. De groene lobby is al bezig met petities en andere protestacties. Op die milieujongens kun je altijd wel rekenen. Opmerkelijk is de steun van de plaatselijke ondernemers. Zij willen ook geen nieuwe weg.

Het echte probleem is volgens vriend en vijand het ontbreken van een tweede oeververbinding voor Boskoop. Dus?
Gezien het trackrecord van wethouder Hoekstra en zijn partij de VVD, zou je zeggen 'kaassie'. Lekker een nieuwe brug aanleggen met bijpassende oeververbindingen staat zo leuk op hun cv. De volstrekt nutteloze Maximabrug met een joekel van een rotonde middenin een weiland in 'the middle of nowhere' komt er tenslotte ook.

Wat is het probleem?
In Boskoop staat het verkeer met de regelmaat van een klok voor de hefbrug vast. De brug verbindt de beide zijden van het kwekersdorp en is de enige mogelijkheid om 'over te steken'. Dat wordt de komende tijd alleen maar erger als ook de treinen vaker gaan rijden. Het oversteken van het spoor én de Gouwe wordt dan een sport op zich.

Is het erg dat dat verkeer vast staat?
Nou, een beetje wel. Het is namelijk erg hinderlijk voor de kwekerijsector die amper van de kwekerijen naar de overslag en de snelwegen kan komen. Het is ook hinderlijk voor de andere plaatselijke ondernemers, zoals de winkeliers. Als het verkeer altijd vaststaat, komt er niemand bij je winkel terecht.
Het is pas echt vervelend voor al die Boskopers die aan de Zijde wonen. Zij zitten de hele dag in de uitlaatgassen.

De oplossing is volgens wethouder Hoekstra en de jongens van de afdeling infrastructuur dus om een gloedjenagelnieuwe weg door het Zaanse Rietveld langs het spoor aan te leggen. Met daaraan vast een nieuwe oprit naar de N11. Want dan hoef je niet over de hefbrug.

Duh, wethouder Hoekstra!
Wat zou je ervan zeggen als je je volle gewicht eens achter de bouw van een nieuwe brug gooit? Een brug met 'nut en noodzaak'? Zodat de Greenport kan groeien en bloeien, zodat de inwoners een beetje meer schone lucht krijgen en zodat de natuur grotendeels behouden blijft.
Gewoon zelf even gaan lobbyen voor de enige echte 'Hoekstrabrug'!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.