Batelaan eet bij.. 't Haasje

Het wildseizoen is in volle gang als we een tafel reserveren aan de Hoge Rijndijk bij restaurant 't Haasje. Binnen gaat het er een stuk minder wild aan toe n het kleine knusse restaurant waar het ondernemers echtpaar ogenschijnlijk alles samen regelt. Dat moet een hele klus zijn want een beetje onderzoek op de site leert dat hier een zeer uitgebreide kaart gevoerd wordt.

Ik vermoed dat de chef hier een goede klassieke kennis van zaken heeft maar zich aan de andere kant misschien ook wel wat laat leiden door de geijkte usual suspects welke blijkbaar standaard op het menu moeten staan. Een op papier mooi gerecht als gestoofde kalfswang met krokante zwezerik steekt toch een beetje raar af tegen een saté van kalkoen. We gaan het ervaren!

We worden heel vriendelijk ontvangen door de chefkok/eigenaar en krijgen een leuk tafeltje aan het raam. Omdat we in verband met andere afspraken zeer vroeg eten zijn we de enigen in de eetzaal. Later op de avond schuift nog een tweetje aan en ik ben bang dat het vanavond wel eens hierbij zou kunnen blijven qua gasten. Uiteten lijkt zich te beperken tot het weekend in de buitendorpen van groot Alphen.

Het extra wildkaartje etaleert de specialiteit van de chef en wij kiezen dan ook hiervan. Mijn vrouw eet een heerlijke morilles roomsoep en ik kies voor de gekonfijte fazant met eendenlever en chutney(?) van zuurkool. De rouleau is uitstekend bereid maar wel wat flauw van smaak. De "chutney" is niet meer dan een verzinnaampje voor drie balletjes lekker aangemaakte zuurkool. Prima van smaak, goede combi met de fazant en eendenlever maar het lijkt natuurlijk in niets op chutney. De presentatie is heel basic en dat waardeer ik. Er staat standaard stokbrood op tafel en bij het voorgerecht wordt ook een warm broodje geserveerd. Ijswater zonder morren en een glaasje witte huiswijn wat niet veel indruk maakt completeren de eerste gang (witte huiswijn €3,60).

Mijn hoofdgerecht bestaat uit gebraisseerde konijnenbout met pruimensaus, op het bord vergezeld van grappig in koolblad verpakte rode kool, spruitjes en een worteltje voor de kleur. Als side dish komt er een lollige etagère op tafel met frieten, vruchtencompote en salade. De grote eters worden ruim bediend. Ook bij het hoofdgerecht blijkt dat de chef technisch flink goed kan koken, de kwaliteit van de ingrediënten is uitstekend, de presentatie simpel maar goed. De smaak.. Tsja, de smaak viel dus wel wat tegen. Het konijntje was flauw, de groentes ook en de saus echt veel te zoet. Mijn vrouw had het met de wilde eend een stuk beter getroffen. Heerlijk mals en het pootje mooi gestoofd. De Spaanse rode wijn van carnachadruiven kon (vanzelfsprekend) de te zoete saus geen weerstand bieden (€3,60 per glas).

Ik eet nogal graag kaas als dessert en omdat ik voor mijn culinaire blog veel restaurants bezoek krijg ik de laatste tijd de meest uiteenlopende serviesgoed/kaaspresentaties op tafel. Variërend van leistenen, plakken boomstronk en ander kek houtsnijwerk tot -zoals vanavond- 3D keramiek van Goudse kaas met een heuse grijze muis. De kaasjes zijn overjarig, fenegriek, Italiaanse kruiden en brandnetel en komen allemaal van dezelfde kaasboerderij in Hazerswoude. Heel leuk om zo lokaal te kunnen werken met een goede kaasproducent in je achtertuin.

Een drie gangen verrassingsmenu kost hier €34,50 per persoon. Wij rekenen a la carte €44,50 per persoon af voor het eten en met de drankjes erbij kom ik dreigend dicht in de buurt bij het door mijzelf opgelegde budget van €60,-

Kunnen ze koken?Kijk, die dikke buik van mij komt ergens vandaan. Dat komt omdat je als kok de hele dag proeft van wat je maakt. Proeven omdat je je afvraagt wat de door jouw bedachte smaken met elkaar doen, proeven omdat je verzot bent op eten. Dat! is wat naar mijn oordeel deze technisch zeer bekwame chefkok zou moeten doen. Dan zou het plaatje kloppen.

Is het er gezellig?Het is er knus, een tikkie oubollig en ondanks dat we de hele avond mee hebben zitten neuriën, kan Jim Reeves en Roger Whittaker als achtergrondmuziek eigenlijk niet. Toch??

Met wie komen we terug?Ik denk niet dat ik m'n jonge, dynamische vriendenkring een daverend groot plezier doe met deze setting en food aanbod. Seniore ooms en tantes daar in tegen...


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.