Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lisa vertelt.. 5 minuutjes voor jezelf

4 december 2014 - 11:42  •  Lisa Veldkamp  •  reacties

Lisa vertelt.. 5 minuutjes voor jezelf

Alphen aan den Rijn -

5 minuutjes voor jezelf is niet alleen een uitspraak, het is ook een winkel in Alphen aan den Rijn. Je loopt voorbij de Media Markt de straat in richting stadskantoor en je komt er vanzelf langs. Het zit er kennelijk al een tijdje, moet ik tot mijn grote schande bekennen, maar ik heb het net recent ontdekt.

Alphenaren hebben nogal eens de neiging om nerveus te gaan lopen doen bij al dat 'spirituele gedoe'. Zal wel die hele 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' houding zijn, denk ik dan maar. We zijn blij met de Wereldwinkel en iedereen waardeert De Hazelaar, maar daar houdt het zo'n beetje bij op. Gek eigenlijk, als je nagaat dat we wel veel meer naar de sauna gaan, wellness centra en schoonheidsspecialisten. Dus we geven wel om ons lichaam, alleen niet om onze geest? Bij 5 minuten voor jezelf kun je trouwens aandacht besteden aan beide, want ze geven ook massages, zelfs voor 10 minuten.

Dus je zit in het stadhuis, nek zit vast, hoofd doet nog zeer van die laatste vergadering en je lunchpauze komt eraan. Heerlijk toch! Even naar beneden, straat op, deur in en met een kwartier sta je weer buiten, verfrist en al en even in een heel andere wereld geweest. En dan zitten de stadhuismedewerkers toevallig op kruipafstand.

Maar nu iedereen bepakt, bezakt en beladen door het centrum struint voor de allerlaatste Sinterklaas en kerstinkopen, hebben we allemaal wel baat bij wat losse spieren, een lekker kopje kruidenthee en een luisterend oor. De mensen die 5 minuutjes voor jezelf runnen zijn heerlijk rustig, aardig en helemaal niet opdringerig. Dus als je moe en doorgedraaid bent van al die inkopen in ons prachtige dorp, loop dan even naar binnen en plof neer. Zeker weten dat je er weer een stukje relaxter naar buiten komt.

Fotograaf: Josh Walet
5 minuutjes voor jezelf.'
5 minuutjes voor jezelf

Ontspanning, rust, jezelf, het nu.