Lisa vertelt..... Onze Burgermoeder

Nou, daar is ze dan, onze nieuwe burgemeester. Jantje Wilhelmina Elisabeth (Liesbeth) Spies, geboren op 6 april 1966 in Alphen aan den Rijn en een Nederlandse politica voor het Christen-Democratisch Appèl, oftewel CDA. Van 23 mei 2002 tot 17 juni 2010 was ze lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Van 1 november 2010 tot en met 2 april 2011 was ze waarnemend partijvoorzitter van het CDA. Na de Provinciale Statenverkiezingen 2011 was ze korte tijd gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, waar ze de portefeuilles Economische Zaken en Ruimte & Wonen in beheer had. Ze was van 16 december 2011 tot 5 november 2012 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte I. Ze studeerde rechten en economie aan de Universiteit Leiden en sloot deze studies in 1990 af. In haar studententijd was ze preses van het dispuut Res Publica. Ook heeft onze burgermoeder haar eigen adviesbureau.

Maar bovenstaande haal je zo van Wikipedia af. En waar feitjes natuurlijk interessant zijn, wil ik nu juist andere dingen weten. Hoe drinkt ze haar koffie, is ze wel een koffiedrinker of houdt ze alleen van kruidenthee? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fantastisch dat Alphen aan den Rijn eindelijk een vrouwelijke burgemeester heeft, go Liesbeth, go! Waar ik een klein beetje bang voor ben, is dat vrouwen in topposities soms in halve mannen veranderen en laten we in godsnaam niet de Tatcher kant opgaan, maar deze vrouw dus ook vrouw laten zijn.

Ik weet niet of jullie de foto gezien hebben, maar die ambtsketting staat haar in ieder geval al een stuk beter op dat leuke blauwe jurkje.Daarom zou ik het enig vinden om wat vrouwelijke feiten te weten van onze burgermoeder. Tenslotte is ze ook een echte Alphenaar. Waar drinkt ze het liefst haar koffie? Jaja, het mag ook thee zijn. Waar komt dat leuke blauwe jurkje vandaan? Mag je financieel uit de band springen voor een rode loper event of is dat onzin? Is het een hakkenpersoon of is twee centimeter al meer dan genoeg? Draagt ze make-up alleen voor de foto of is dat gewoon een dagelijks onderdeel van haar leven? Wat vind ze het mooist aan zichzelf, waar is ze niet zo tevreden mee?Wat vind ze de beste woonwijk van Alphen, waar zou ze nog niet dood gevonden willen worden en welke winkel mist ze nou echt in Alphen?

Je weet wel, de belangrijke dingen in het leven. In plaats van al dat lichtzinnige gedoe over sloop en verbouwingen, roddel en achterklap over dat criminele Alphen en wellicht sexueel getinte directeuren. Nee, nu eens een echt diepte-interview, met gewichtige en belangrijke vragen. Ik zou ze graag beantwoord zien. Misschien weten sommigen van jullie al veel beter wat onze burgermoeder beweegt en dan hoor ik het graag. Maar mevrouw Spies, als u een half uurtje heeft, kom ik het natuurlijk met alle liefde zelf vragen. Met of zonder koffie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.