Kruidvat Baronie

Als je lang haar hebt dan heb je af en toe behoefte aan een nieuw setje haarelastiekjes. Dat is dan ook meteen de enige overeenkomst die je als langharige man hebt met vrouwen met lang haar. Ik wel.

Die gaan geregeld naar de kapper bijvoorbeeld. Voor de dooie puntjes. Ik niet. Ik gebruik ook geen andere rommel voor mijn haar dan een willekeurige shampoo die toevallig in de aanbieding is en al beslist geen crèmespoelinkjes of andere troepjes zoals gel of wax of weet ik veel wat die dames allemaal in hun haar smeren.

Maar ja, die elastiekjes, die dan dus wel. Daartoe trek ik dan in het winkelcentrum De Baronie de stoute schoenen aan en loop de Kruidvat binnen. Je kent dat wel, zo'n winkel waar 98% van het aanbod voor een gemiddelde man volslagen overbodig is en de andere 2% duurder is dan elders. Ze hebben daar echter een wand met haarklemmetjes, borstels, kammen, slingertjes, schuifspelden en ja: haarelastiekjes. Ook die van het soort zonder metaaltje er aan en die moet ik hebben.

Vol ijver en vlijt sta ik het assortiment te bewonderen en verwonder me over het feit dat de zwarte elastiekjes €2,98 kosten en dezelfde, maar dan in bruin €1,99, als de loonslaaf des huizes naar me toe komt. 

U kent ze wel: zo'n mannetje van net in de 20, toch al flink kalend, met zo'n hip rood bedrijfsoverhemmetje aan dat hij de avond ervoor helemaal zelfstandig, zonder hulp van zijn moeder, heeft staan strijken. Zo'n kereltje met VMBO-kader en 2 jaar ROC schappen spiegelen die vol verwachting bij Kruidvat zijn carrièreperspectief uitstippelt. Zo eentje dus.

"Meneer, meneer, er mogen hier geen honden naar binnen hoor."

Ik verbaas me hogelijk over dat feit, enerzijds vanwege het feit dat dat bij de ingang nergens vermeld wordt, anderzijds omdat ik mij niet kan voorstellen dat er in die hele Kruidvat ook maar iets staat waar een hond mee aan de haal zou kunnen gaan. Hij zou hoogstens zijn pootje op kunnen lichten, maar ja, schoonmaakspul genoeg zou ik zeggen.

Bij de schuin tegenover liggende bakker begrijp ik dat ie niet naar binnen mag. Daar staan de lekkernijen op hondengrijphoogte uitgestald, zo ook in de supermarkt. Overigens is het bij de even verderop gelegen pizzeria geen enkel probleem. Maar bij de Kruidvat klaarblijkelijk dus wel.

Des te opmerkelijker is de mededeling eigenlijk omdat ie komt van een mannetje dat naar alle waarschijnlijkheid keurig opzit en pootjes geeft als de regiomanager langskomt ten einde zijn arbeidscontractje verlengd te krijgen.

"Is dat zo? Béétje domme regel vind je niet? Ik ga mijn inkopen wel elders doen dan."

"Het is niet anders meneer, dat is nu eenmaal de regel."

Hoofdschuddend verlaat ik met Meneer Bruinsma onverrichterzake het pand. Morgen maar eens op zoek naar een winkel waar ze wél iets willen verkopen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!