Lisa vertelt... De griep

Dus ik weet niet of jullie bespaard zijn gebleven ja of nee, maar ik lag afgelopen week de hele week plat. Mijn trouwe criticus meneer Hekkema was ook al gevloerd, las ik, maar wij kunnen toch niet de enigen zijn? Super oneerlijk, vond ik zelf, want een paar maanden geleden had ik onze 'gewone' variant al te pakken. Maar nee, nu moet er zo nodig een Amerikaans exemplaar rondzwerven. Misschien nog wel mijn eigen schuld ook, aangezien ik met behoorlijk wat Amerikanen heb rondgehangen de afgelopen tijd, maar dat houden we voor het gemak maar even op toeval.

Het RIVM verklaart het tot een zeer hardnekkig exemplaar. Mijn commentaar: 'No shit, Sherlock!' Ja, dat had ik zelf ook al door. Antistoffen aan me hoela, ik had er niets aan afgelopen week. Iemand wel eens The Blob gezien? Dat walgelijke slijmmonster? Zo voelde ik me. Nadat er een ICE trein over me heen was gereden. Elk botje deed zeer, mijn spieren wensten niet meer me te praten, mijn hond blij, want het vrouwtje kon ook opeens blaffen en bijna 2 kilo afgevallen in één week tijd. Nou ja, dat was dan het enige positieve. Ik moest opeens aan Emily Blunt denken die in The Devil Wears Prada zegt: 'I'm one stomach flu away from my goal weight.' Compleet gestoord gedrag, dacht ik toen en dat vind ik nog steeds, maar als je dan toch een griep hebt, mag er ook wel een voordeel aan zitten.

Omdat ik de hele week al niet had kunnen rennen zag ik mijzelf al weer een week achterstand oplopen, maar dat viel dus reuze mee. Let wel, ik ben er nog niet. Een week uit de running en je bent zo slap als een vaatdoek, dus ik ben benieuwd hoe dat rennen gaat. Vandaag zou er ook nog een zonnetje schijnen, dus ik wilde het vanmiddag voorzichtig proberen, maar geen idee of ik het volhoud.

Manlief heeft een griepprik gehad. En ook wel een redelijk ijzeren gestel. Dus nergens last van. Natuurlijk wil ik dat ook niet voor hem, maar soms irriteert het me. Doe ik zo mijn best om gezond te zijn en nog steeds ga ik onderuit door iedere verkoudheid of griep die maar bij ons aanklopt. En zo'n prik had me nu dus ook niet gered, want daar is dit nieuwe exemplaar op bedacht. Weet je nog? Hardnekkig exemplaar. Persoonlijk vind ik het meer een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend exemplaar, ik wilde het maar even gezegd hebben.

Maar de vraag die bij me naar boven borrelt is of zo'n griepprik uberhaupt nog wel zin heeft? Als we allerlei tropische varianten gaan ontvangen? Ja, ik vind dat je staten als Florida, Californië en Hawaï best tropisch mag noemen, het is daar niet voor jan joker lekker weer. Maar levert zo'n spuit ondertussen niet meer narigheid op dan dat het goed doet? Wie heeft 'm wel gehaald en wie niet en vertel eens waarom, ik ben echt benieuwd.

Dus meneer Obama, hou voortaan je virussen lekker bij je. Computer of biologisch gegenereerd, dat flikkert er niet toe, zolang het maar daar blijft. Jullie hebben 50 staten, dat moet voldoende mogelijkheden bieden.Ga ik me ondertussen wel weer druk maken over de opkomst van de muggen. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik haat ze, zij houden van me. Soms is het leven niet eerlijk. Gelukkig is er nog koffie bij Barista, ga ik daar lekker de boel aansteken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.