"Het koppelingsgesprek vond ik echt spannend!"

Ik ben Lisa, 35 jaar. Ik heb mij aangemeld als maatje bij Jeugdsupport omdat ik zelf heb ervaren hoe moeilijk het is om vanaf het nulpunt je leven op te bouwen. Het is bijna ondoenlijk als je er alleen voor staat. Wij hebben allemaal bevestiging nodig. Als onze omgeving ons accepteert zoals we zijn en we waardering krijgen om wat we doen, komen we zonder moeite weer in beweging.

Door mijn turbulente verleden heb ik een 'bijzondere' achtergrond. Afgelopen jaren heb ik keihard geknokt, ging terug naar school en heb in januari van dit jaar met glans mijn MBO diploma behaald. Ik weet dat ik nu stevig genoeg in mijn schoenen sta om een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen.

Van Anne, de coördinator van Jeugdsupport, had ik een beetje informatie gekregen over een meisje van 19 jaar, Kim, die een maatje zocht. Op basis van die informatie kreeg ik een interne voorstelling van haar en haar situatie. Ik werd steeds nieuwsgieriger. Zou mijn beeld een product zijn van mijn eigen fantasie? Zou de realiteit totaal anders zijn? Naarmate de afspraak dichterbij kwam vond ik het steeds spannender worden. Ik vond het belangrijk dat ik rustig en kalm zou overkomen, iets wat met  ADHD een behoorlijke uitdaging is...

Ik vond het indrukwekkend om de jongere te ontmoeten. De kennismaking begon niet bepaald kalm en rustig, ik was ook zo enthousiast! Maar ik voelde vanaf het eerste moment dat het goed zat. Mijn interne voorstelling bleek te kloppen met de realiteit. En bleek ook precies overeen te komen met mijn voorkeur wat ik op mijn intake-formulier van Humanitas had ingevuld.

Anne ging na een uurtje weg en het was bijna vanzelfsprekend dat ik nog even bleef om verder te kletsen. Blijkbaar voelde Kim zich na een tijdje op haar gemak en begon te vertellen over hoe haar leven was verlopen. Ik heb veel geluisterd en wat doorgevraagd. Haar frustraties en gevoel van onmacht zijn voor mij zo herkenbaar en begrijpelijk en ik dacht iets van opluchting bij haar te zien. 

Na het gesprek was het voor mij alleen nog belangrijk dat zij er een goed gevoel aan onze ontmoeting had overgehouden. Later die dag kreeg ik het bericht dat Kim het wel zag zitten om mij als maatje te hebben. Ik vind het verbazend en super dat Anne zo'n goede match heeft weten te maken. Het hele proces van aanmelden tot het koppelingsgesprek verliep zoals ik het gehoopt en verwacht had. Dan is het nu toch echt tijd om de volgende fase in te gaan...

Mij kunnen vertrouwen... dat doet ze echt niet zomaar. Dat vertrouwen zal ik eerst moeten verdienen. En gelijk heeft ze!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.