De donderdagbrief van Donna: Beste Liesbeth

dat wij in Alphen een vrouwelijke burgemeester hebben, die ook nog eens landelijke bekendheid heeft omdat ze minister is geweest, kan niemand zijn ontgaan. Daarom ken ik u wel, maar u mij waarschijnlijk nog niet. Misschien mag ik me daarom eerst even voorstellen: mijn naam is Donna Verkerk en ik heb altijd Alphen aan den Rijn, in de wijk Groenoord gewoond. Mijn ouders wonen daar nog, maar na de middelbare school ben ik in Amsterdam gaan wonen en studeren.

Natuurlijk kom ik nog regelmatig thuis, al is het maar voor de was en voor wat extra zakgeld, als ik mijn vader lief aankijk. Tot een paar jaar geleden wist ik eigenlijk niets over Alphen. Behalve mijn vriendinnen en vrienden, interesseerde de rest me niet. Gek genoeg tegenwoordig veel meer. Zou het komen, omdat ik het nu van een afstandje bekijk? Of omdat ik iets verder ben met mijn studie sociale wetenschappen en wat ouder ben?

Ik weet het niet, maar in ieder geval heb ik er wel een mening over en die wil ik eigenlijk in een wekelijkse brief aan u gaan geven. Ik krijg er zelfs studiepunten voor hihi.

Een veel te lange introductie, ik weet het, maar het is de eerste keer en ik moet er nog een beetje inkomen.  Maar zo erg is dat niet, want in mijn eerste brief ga ik nog geen mening geven over Alphen. Dat zou wel heel brutaal zijn.

Voor deze keer alleen een paar vraagjes, zodat we elkaar wat beter gaan leren kennen:

Vindt u zelf niet dat u een beetje onzichtbaar bent? Dat u zelf en Alphen wel een beetje meer mogen swingen? Wanneer bent u voor het laatst eens stevig doorgezakt, heeft u een jointje gerookt of op zaterdagnacht het TV-plus abonnement gebruikt?

Persoonlijker zal ik niet worden hoor! De antwoorden hoef ik ook niet te weten. Maar het feit, dat ik deze vragen stel, geeft wel een beetje aan wat me dwars zit. Als ik alle gejammer lees over trapliften, voedselbanken, rollators, zorgtoeslagen en andere zielige dingen, dan lijkt het wel één groot bejaardentehuis aan den Rijn. Kan Alphen niet een beetje minder braaf worden en wat meer denken aan normale en gezonde jongeren? Wie moet er straks de AOW voor iedereen verdienen en de zorg gaan ophoesten? Waarom zijn er geen feesten meer in de Julianastraat? Wanneer gaat Alphen eens wat meer aan de jeugd en dus de toekomst denken?

Wie kan beter die kar trekken dan u, de enige vrouw tussen allemaal saaie mannen in het college? 

Kom op meid (sorry ik bedoel mevrouw), dat kan beter en daar gaan we het de komende donderdagen eens over hebben.

Kusjes,

Donna


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.