Wie het kleine niet eert..

De klanten zien slechts de mensen die hen aanspraken om iets extra te kopen, maar aan dat moment gaat een bijna militaire operatie, geleid door René, vooraf. De actie wordt ingepland. Er is een aantal malen overleg met de filiaalmanager. De bezetting moet worden geregeld. We moeten bepalen wat we willen vragen, zodat we niet elke week hetzelfde aan onze klanten hoeven geven. Er moeten boodschappenlijstjes worden besteld die gratis voor ons worden gedrukt door Printgarden. De supermarkt moet extra bestellen en moet soms wat inschikken om ons ruimte te geven. De opbrengst en het materiaal moet worden aan- en afgevoerd en de opbrengst moet weer worden gesorteerd voordat het de voorraad in kan. Dit soort acties vereisen een professionele aanpak, waarbij we nauw met elkaar samenwerken om de kans van slagen te vergroten. We moeten dat kunstje samen doen, anders werkt het niet. Daarbij staat bij de supermarkten en natuurlijk bij onszelf ook, het maatschappelijk belang altijd voorop.

Vrijdag en zaterdag stond de Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken bij een kleine supermarkt in Hazerswoude-Rijndijk. Het oudste filiaal van de Hoogvliet. Toen heette het nog Cash and Carry, wie weet dat nog? We hebben een intensief contact met de Hoogvlietmensen over het houden van supermarkt acties. We doen dat bij alle filialen in de regio. Hoogvliet draagt graag zijn steentje bij, zodat de voedselbank voldoende goederen binnen krijgt om de pakketten beter te vullen.

Van belang voor de supermarkten is dat Ons Winkeltje aangesloten is bij de Vereniging Voedselbanken Nederland, zodat ze weten dat ook de door VBN opgelegde spelregels worden gehandhaafd.

Deze actie was bij een kleine supermarkt, het was erg mooi weer en er komen veel mensen met een smalle beurs. Desondanks leverde de actie nog 35 kratjes op met zeer bruikbare spullen en € 37.30 in de collectebus. Er was veel koffie, rijst en schoonmaakmiddel en dat laatste is ook belangrijk. De voorjaars-schoonmaak is natuurlijk al geweest maar ook in de zomer moet er af en toe worden gesopt.

Dit weekend stonden Elwing en René, Angelique en Liana op vrijdag. Op zaterdag stonden de leerlingen van het ID College. Ze moeten voor het vak Ondernemer Detailhandel een actie voor een goed doel doen. Jop en Corné, Mathijs en Jeffrey en Rick en Alan namen dus de zaterdag voor hun rekening. Ze hadden mooi weer en na afloop moesten ze nog evalueren. Zal wel op een terrasje gebeurd zijn. Proost mannen!!. Om maar even te laten zien dat we hulp krijgen uit alle hoeken. De mensen op vrijdag kwamen uit Leiden, Hazerswoude, Boskoop en Alphen en zaterdag hielpen dus de scholieren.

Ook deze actie weer een paar leuke verhaaltjes. Zo was er een vrouw die eerst niet mee wilde doen, maar na de boodschappen toch weer terug kwam en nog een aantal dingen voor ons kocht omdat ze het niet over haar hart kon verkrijgen om niks te geven. Ik zeg “plek in de hemel”. René sprak een vrouw die “in de koffie” zit (nou ja, beter dan in de penarie zitten) Ze gaat voortaan als eerste aan ons denken als ze iets over heeft en als voorschotje kwam ze alvast wat brengen.

Al met al weer een geslaagde actie waarbij ook mensen met een smalle beurs ons geholpen hebben om voldoende voor onze klanten binnen te halen. Wij danken Hoogvliet weer voor de fijne samenwerking, de vrijwilligers voor het inzamelen, maar bovenal de klanten voor hun donaties.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.