MINERVA Om trots op te zijn

Zijn er nog dingen in dit dorp waar je wél trots op kan zijn? Dat is pas een retorische vraag. Natuurlijk zijn die er. En nee, je hoeft er niet naar te zoeken.

In de rest van Nederland staan we bekend om onze rampen en drama's.
Denk aan de kleine Savannah die ondanks begeleiding door Jeugdzorg zo droevig aan haar einde komt.
Denk aan de gestoorde Tristan die ondanks zijn bedenkelijke ziektebeeld toch gewoon een wapenvergunning voor een aantal wapens krijgt.
En nu weer het brugdek van de Julianabrug dat in slow motion compleet met twee joekels van bouwkranen op de Hooftstraat terechtkomt.

Natuurlijk is er ook de nasleep.
De hele Jeugdzorg staat op z'n kop en je bent zo je kind kwijt.
Elke helikopter veroorzaakt al jaren een soort Pavlov-reactie bij omwonenden van de Ridderhof.
En als we niet uitkijken gaan er straks koppen rollen door die k*tbrug.

Maar er is echt heel veel om wel trots op te zijn in dit dorp.
We waren de groenste gemeente van Nederland en nu we Boskoop hebben geannexeerd worden we dat lekker weer. En, we zijn wel even de hoofdstad van Het Groene Hart.
We hebben niet één maar wel twee hele grote toeristische attracties: Vogelpark Avifauna en Museumpark Archeon.
We hebben ongelofelijk veel water. En wie dat niet gelooft moet volgend jaar - als de vaarweg niet is gestremd voor de scheepvaart en alle bruggen weer heel zijn - maar eens een ritje van Alphen-zuid naar Alphen-noord doen. Met enig geluk kun je met de auto drie bruggen pakken die ook echt allemaal open gaan.
We hebben een aantal hele mooie monumenten, grote parken en geweldige recreatiegebieden rond de Zegerplas en in het Zaanse Rietveld.
We hebben een golfbaan, een internationaal tennistoernooi, een groot hardloopevenement en elke maand wel ergens in de gemeente een EK of een WK of een ander internationaal belangrijke sportwedstrijd.
We hebben hier theaters, bioscopen, kunst & cultuur en heel veel evenementen. Echt heel veel.

Wat hebben we nu niet om trots op te zijn?
Het is hier allang 'Alles aan den Rijn' en ik hoef nooit maar dan ook echt nooit het dorp uit!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.