MINERVA Opzouten met Valentijnsdag

Ik haat Valentijnsdag.Nu heb ik tegenwoordig een hekel aan alle feestdagen. Maar Valentijnsdag is toch wel de ergste van allemaal.

In je eentje door het leven gaan, heeft ongelooflijk veel voordelen.
Je huis ziet eruit zoals jij dat wilt, in theorie dan. Je kiest zelf wat je wilt eten. Er staat nooit iemand aan je te trekken als je rustig uren achterelkaar een boek wilt lezen of midden in de nacht achter je pc wilt zitten. Je krijgt geen commentaar op je ongewassen haar en die oude joggingbroek. De afstandsbediening van de tv is van jou.
Zap.

Een single bestaan heeft ook nadelen en dan zeg ik niks over altijd beschikbare seks mét een ander.
Niemand om mee te praten als je vol verhalen je huis binnenrent. Je ziet maar hoe je aan je boodschappen komt als de griep vol heeft toegeslagen. Je blijft jaren naar dat draadje uit het stopcontact staren omdat niemand er even een stekkerdoos aan vastmaakt. Niemand die je van de bank aftrekt om eindelijk te gaan slapen, in je bed. Je vergeet je verjaardag en geen hond die je daaraan herinnert (zo blijf ik dus voor altijd 39).
Alleen is gewoon... alleen.

Tijdens 'de feestdagen' is het jaargetijde wat minder om in je eentje door het leven te gaan. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn pur sang familiedagen mét partner. Dus als je geen familie hebt én geen partner ben je gewoon de klos. Wat heb je nou aan een opgetuigde kerstboom als je er in je eentje naar zit te staren? Niks toch. Ja, behalve dan de rotzooi van de naalden, het gevecht met de lampjes en één bal goed voor duizend splinters.
Familiefeest? Yak!

Valentijnsdag is echt de ergste van allemaal.
Het is niet eens een echte feestdag. Ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.
Gelukkig daalt het succes met een noodvaart. Nog even en het sterft een zachte dood.

De historische Valentijn was een bisschop die in de derde eeuw door de Romeinse keizer Claudius II werd gemarteld en onthoofd. In de zesde eeuw werd 14 februari zijn heiligendag. Martelaar Valentijn huwde stelletjes waarvan de een christelijk was en de ander niet. Dat was tegen de toen geldende Romeinse wet. Daarom stierf Valentijn die niet zo zachte dood...

Gelukkige en niet zo gelukkige stelletjes vieren op 14 februari Valentijnsdag. Met een romantisch dinertje, een dikke bos bloemen en een roze hartvormige doos chocolaatjes samen gedenken dat Valentijn werd gemarteld en onthoofd.
Lekker dan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.