Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Met je poten in de lokale klei

10 maart 2016 - 16:52  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Met je poten in de lokale klei

Alphen aan den Rijn -

Waarom is wethouder Stegeman opgestapt?
Heel simpel. Als je twee jaar lang je best doet op duurzaamheid en de rest een beetje vergeet, dan gaat het niet goedkomen als wethouder. Het is domweg niet genoeg om aardig te doen tijdens netwerkbijeenkomsten, om duurzame energie te beloven en om je ambtenaren de stukken te laten schrijven.
Als je als wethouder wilt slagen, moet je met je poten in de lokale klei staan.

En die lokale klei, daar had Stegeman geen kaas van gegeten.
Kon ook niet, want de beste man kwam uit Culemborg. Met bijpassende kennis. Over Culemborg. Niet over hier. Ik herinner me nog dat de Stegeman als wethouder ooit bloedserieus meldde dat 'we ons zorgen moeten maken als we zoiets als thaiboksen binnenhalen'. Nou, we hebben hier al jaren een geweldig sportevenement in Alphen: het Boksgala. Nooit een onvertogen woord bij gevallen. Laat staan een massale vechtpartij. Dat gebeurt hier alleen maar bij volkssport nummer één: het voetbal.

Stegeman is echter niet gestruikeld over het Boksgala.
Het is misgegaan bij onze sociale werkvoorziening. Dat staat in het rapport van onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix. Het is mis gegaan voor ettelijke miljoenen. Dus we hebben het wel ergens over.
'Er ontbrak een beeld van de prestaties waar de organisatie door de gemeenten op afgerekend werd' staat in het rapport. In het kort komt het erop neer dat de verantwoordelijke wethouder de SWA gewoon in de kou heeft laten staan. En dat terwijl de taak van de SWA nog steeds is om beschut werk te bieden aan mensen die door allerlei beperkingen niet in een 'gewone' baan terecht kunnen. De allerzwakste groep in onze lokale samenleving dus.

Enfin. Stegeman is gevallen en nu moet er een nieuwe D66-wethouder komen die alles weer recht moet breien. Ik stel voor dat we gewoon Inge Prins aannemen. Zij is van hier én ze draait al vele jaren mee in de lokale politiek.
Go Inge Go!

 

Fotograaf: Josh Walet
Holland west