Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Theater

19 oktober 2016 - 08:55  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Theater

Alphen aan den Rijn - Bovendien is het flauwekul dat overal in Nederland verlies wordt geleden op de horeca bij het theater. Wij verplichten het theater gewoon om flinke winst te maken op de horeca. Dan kunnen ze daar wel een nieuwe ingang van bouwen.

Waarom hebben ze trouwens een nieuwe ingang nodig? Vier meter naar voren is vier meter meer geldverspilling. Dat je amper binnen kunt komen, geeft helemaal niks. Wacht je maar met je jas aan buiten. Maakt toch niks uit, want bij de garderobe sta je in een tochtgat. Dat je elkaar amper kunt passeren op de verdiepingen maakt ook niet uit. Gezellig toch? Lekker tegen elkaar aan schuren.

Waar lullen we trouwens over? Er gaat toch niemand kijken bij al die elitaire voorstellingen. Wie wil er nu nog naar een opera over een sprookje? Wel lachen trouwens dat naast het sowieso elitaire D66 het juist de partij van het volk, jawel de PvdA, is die de cultuur wil behouden. Zal wel een erfenis van die ene wethouder zijn die dat Cultuurgebouw uit de grond wilde stampen.

Nee, al het Alphense geld moet naar de Sociale Sector. Met hoofdletter want daar gaat nu al iets van 350 miljoen euro heen, kan een miljoen meer of minder zijn. En: alle mensen die er gebruik van maken zijn zielig. Gehandicapten, ouden van dagen, chronisch zieken, sociaal zwakkeren en uitkeringstrekkers. En, iedereen moet op vakantie kunnen dus ook daar betalen we voor.

Een dingetje is wel dat cultuur iets is van ons allemaal. Cultuur is wat er overblijft als wij er allemaal niet meer zijn. Cultuur is wat wij belangrijk vinden in het leven. Beetje jammer dat door de Alphense politiek aan het theater zo weinig waarde wordt gehecht.

Deze blog is eerder verschenen in het Alphens Nieuwsblad

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!