MINERVA Week van het Werk

Volgende week is het de Week van het Werk. Dat is door wethouder Ed de Leest tussen neus en lippen door een tikkie achteloos gemeld tijdens het wekelijkse persgesprek op het Alphense gemeentehuis. Verder weet de wethouder van toeten noch blazen. Dat werd een soort van pijnlijk duidelijk toen hij de inhoud van de Week van het Werk beperkte tot: 'het is zelfs leuk voor basisschoolleerlingen'.

De grote Banenmarkt met meer dan 50 kramen van grote werkgevers als Zeeman, Hoogvliet en de Technische Unie verdiende geen vermelding. De opening met trendwatcher Ruud Veltenaar is niet genoemd. De talentenmarkt WerkVindersEvent telt kennelijk niet mee. De Pitch voor startende ondernemers die een investeerder zoeken dan? Nee, ook niet. Of De Leest als wethouder iets te maken heeft met de initiatieven op De Werf (het voormalige Biesterfeldterrein), ik heb geen idee.

Hij noemde alleen die basisschoolleerlingen. En dat is zo'n beetje de enige groep die géén doelgroep is in de Week van het Werk! De organiserende ondernemers, onderwijs en overheid richten zich tot werkgevers, werknemers, werkzoekenden, startende ondernemers, studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs, klas 2 vmbo om precies te zijn.

Sinds 2014 werken gemeente en VOA samen om van de Week van het Werk een week vol mooie evenementen te maken. Een van de allerbelangrijkste en zeker het grootste evenement is Beroepenmanifestatie Go4it! Je zou zelfs kunnen zeggen dat Go4it! de basis is van de Week van het Werk. Het is het best georganiseerde evenement tijdens de Week van het Werk en er komen verreweg de meeste bezoekers op af: leerlingen van de vmbo-scholen in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Gouda en Woerden.

De leerlingen worden tijdens de tweedaagse beroepenmanifestatie voorgelicht door studenten van het ROC, ID en Wellant over vervolgopleidingen voor na het vmbo. De studenten laten 'in de praktijk' zien wat je met een opleiding kunt worden. Studenten van verschillende studierichtingen helpen ook bij het houden van Go4it! Tijdens de twee dagen in Archeon verzorgen zij bijvoorbeeld de veiligheid en een stukje catering.
Gelukkig komt wethouder Han de Jager de grote manifestatie openen. Dat doet hij samen met gastheer Jack Veldman, directeur van Archeon.

Nu is er een prachtige brochure gemaakt. 'Wij van de pers' kregen die tijdens dat persuurtje op dinsdagmiddag. Op het voorblad staat een interview over de Week van het Werk met onder meer Ed de Leest. Hij staat leuk op de foto. Maar ik denk dat zijn uitspraken niet van hemzelf zijn, maar van een van de communicatieadviseurs op het gemeentehuis.

Het is enorm veel werk om zoiets als de Week van het Werk van de grond te trekken. Er wordt op heel veel vlakken 'iets' georganiseerd. Ondernemers, overheid en onderwijs doen hun stinkende best om het tot een succes te maken. Een wethouder die dit niet kan promoten en uitleggen? Ja, daar vind ik iets van. Ik hoef, denk ik, niet uit te leggen wat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.