MINERVA Waar is de stip aan de horizon

Gerichte karatetrappen van links. Recht voor z'n raap muilperen van rechts. Kennelijk is zowel politiek links als politiek rechts niet vies van een beetje agressie. Het wordt straatvechten tijdens de komende verkiezingen. Dat wordt nu zichtbaar, omdat de Tweede Kamer in het voorjaar wordt gekozen en dat zal rond de zomer naadloos overgaan richting gemeenteraadsverkiezingen een jaar later. De lokale afdelingen van de landelijke partijen maken alvast gebruik het komende verkiezingsgeweld.

De landelijke agressie sijpelt dus door naar de gemeentepolitiek. Vooral partijleden, partijaanhangers en de immer aanwezige ontevreden meute houden zich bezig met het gevecht op straat. Dat is logisch want de dames en heren gemeenteraadsleden op het pluche van de Raadzaal hebben wel iets anders te doen. Buiten het zicht van het volk regeren zij de gemeente die staat voor een hele grote taak: zorgen dat voor de volgende verkiezingen het complete stelstel van sociale zekerheid is hervormd.

Kennelijk is ook ons morele kompas behoorlijk van slag.
Als je nagaat wat een slagveld de Pietendiscussie was. Ben je voor zwart, dan ben je een racist. Ben je voor roet, dan moet je maar oprotten naar waar je ook vandaan komt. Multiculti, het principe van 'ieder z'n eigen piet', lijkt het godzijdank op termijn te gaan winnen.
Als je bekijkt wat Jan Terlouw met zijn politiek van touwtje-uit-brievenbus losmaakt. Aan de ene kant veel supporters die de hang naar nostalgie delen en die het allemaal liever wat gezelliger willen. Jammer dat zij hun touwtje dan niet gewoon uit hun brievenbus laten hangen. Aan de andere kant de sceptici die Terlouw maar een ouwe zak vinden met een gebrek aan realiteitszin.
Het commentaar is lokaal al net zo verheffend als landelijk. Vooral op social media.

Waar het bij de politieke partijen aan ontbreekt, is een mooie lokale visie. Wat willen we met deze gemeente? Wat willen we voor onze inwoners? Wie willen we zijn en wat moeten we daarvoor doen? Waar is de gemeentelijke - dus lokale - stip aan de horizon?
De landelijke partijen zijn nog altijd bezig met gedachtengoed vanuit de verzuiling van de negentiende eeuw. De lokale partijen zijn of een piepkleine splinter met nul en generlei invloed of een smeltkroes met een hoog 'weglopers' gehalte.
Er is luid en duidelijk gebrek aan politiek leiderschap. Zichtbaar politiek leiderschap. Van welke lokale politicus weten 'wij' nog wat hij of zij denkt en doet?

En nu wil Geert Wilders een gemeentelijke afdeling van de PVV stichten in het Alphense. Een partij die bestaat uit één lid. Een dictatuur dus. Met een flinterdun verkiezingsprogramma vooral gevuld met wat ie allemaal niet wil. Nergens staat wat ie wel wil en vooral niet hoe hij dat wil bereiken. De lokale tokkies hangen de vlag uit: net goed, hadden 'ze' Nederland maar niet te grabbel moeten gooien. Dat zij zelf 'ze' zijn, vergeten 'ze' voor het gemak even. En dat ‘ze’ bij de PVV pas goed h.e.l.e.m.a.a.l niets in de melk te brokkelen hebben, zien ‘ze’ niet.

 



Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.