Wethouder Hoekstra: een ezel .....

Een ezel stoot zich in't gemeen, niet tweemaal aan de zelfde steen, zo luidt een oud spreekwoord. Helaas doet onze wethouder Tseard Hoekstra dat wel.

De gemeente Alphen heeft al eens in complete hoogmoedswaanzin ruim 80 miljoen Euro over de balk gesmeten. De halve Lage Zijde werd door ambtenaren tegen veel te hoge prijzen opgekocht, voor de bouw van een tweede winkelcentrum en een kultuurhuis. Let wel: sjoemelende ambtenaren. Het kostte burgemeester de Gelder, die er wat aan wilde doen, nog de kop. Verantwoordelijk wethouder Groen in't Wout moest aftreden en in zijn kielzog wethouder Schings, die ook had lopen graaien. 

Van alle plannen is op het huidige, heel aardige Thorbeckeplein, niks terecht gekomen. Maar.... we zijn er nog niet. Als je ziet hoeveel winkels er in het centrum leeg staan, dan vrees ik nog voor de toekomst. Er zijn tal van argumenten aan te voeren, van betaald parkeren tot internet, waarom het zo moeilijk gaat, maar is er meer aan de hand.   

In Alphen hebben de wethouders de portefeuilles onderling verdeeld, waarbij je wel eens aan kwartetten moet denken. Zo heeft wethouder van As de rokende puinhopen van de Lage Zijde gekregen en er gelukkig nog iets van gemaakt en heeft wethouder Hoekstra het gebied rond de Rijnhaven onder zijn beheer. Hoekstra was tijdens het vorige college al mede verantwoordelijk voor de chaos en gaat nu vrolijk door met het beconcurreren van een collega ten koste van de ondernemers en de leefbaarheid in het centrum.  

Opnieuw komt hij met megalomane plannen, nu rond de Rijnhaven. Op de website ronkt hij:

 In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de Baronie (een combinatie van winkelen, wonen, kantoren, horeca en zorg) zijn we gestart met een nieuwe ontwikkeling: Baronie-Haven. In Baronie Haven, direct gelegen aan de kade van Rijnhaven, is plek voor recreatie, horeca, wonen en winkelen. Straks loop je over de openbare wandelpromenade vanaf de Baronie rechtstreeks naar de haven voor een drankje aan het water op het terras van Baronie Haven of geniet je in het zonnetje van het uitzicht op de dobberende bootjes vanaf één van de stoere zitelementen op de nieuwe kade. 

HEB JE DAN HELEMAAL NIKS GELEERD TSEARD? DIT GAAT TEN KOSTE VAN HET BESTAANDE CENTRUM!

Het mooiste komt nog. Tseard, Bijbaantje, Hoekstra heeft protest aangetekend namens Alphen en de regiogemeenten bij Zoetermeer, omdat ze daar een groot Outletcentrum willen bouwen. "Dat gaat ten koste van anderen" jankt hij. Als ik burgemeester of wethouder van Zoetermeer was, zou ik me toch de ballen uit de broek lachen. Met zo'n vijand heb je geen vrienden meer nodig! "Gewoon doorgaan jongens. Gevalletje pot en ketel. Dat blazende wethoudertje uit Alphen heeft zelf kilo's boter op zijn hoofd". 

Helaas is het zo, dat wanneer je er langer over nadenkt, allerlei spookverhalen door je kop gaan. Is Hoekstra misschien zo laks met gratis parkeren in het centrum om de boel daar tegen te werken? Is hem wat beloofd? Blowt hij te veel of neemt hij regelmatig een pilletje? Komt dit goed uit voor zijn persoonlijke carrière? Ik weet het niet, maar slim en in het belang van onze gemeente is het in ieder geval niet. 

 

 

Voor de liefhebbers nog een oude blog over collega en partijgenoot van Hoekstra, Lyczak:  http://www.alphens.nl/opinie/opinie-alphen/1053,een-blowende-lyczak-op-een-terras-aan-de-lage-zijde.html

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.