MINERVA Lief zijn voor elkaar

Politici zijn onbetrouwbaar en sommigen zijn nog erger dan dat. Zij slaan elkaar de hersens in, worden niet gehinderd door enige kennis van zaken en hebben het IQ van een aardbei.

Neem nou Trump. Wat moet je zeggen van een gekozen president van een wereldnatie - Number One - die elk feit negeert. Regeren op basis van alternatieve feiten, in normaal Nederlands: verzinsels. Gekker moet het niet worden.

Kijk naar Rutte. Onze premier tovert ineens een paar miljard uit de hoge hoed waarvan hij zegt dat deze 'waarschijnlijk' in de zorg worden gepompt. Let op de uitleg: we moeten wel andere partijen vinden die dat ook in een regeringsakkoord willen zetten. Duh, dat geldt voor elke verkiezingsbelofte. Gemakkelijk hoor, vier jaar de tijd om iets te regelen en het dan inzetten om zieltjes te winnen tijdens de verkiezingen.
Lokaal weet ik er wel een paar die ik graag achter de geraniums zou zetten. Twaalf partijen in een gemeenteraad is gewoon te veel. En, niet elk raadslid draagt een volwaardig steentje bij.

Van de week was ik in mijn oude blogs aan het rondstruinen. Wat ik zag, is dat het altijd erger kan. De dames en heren politici uit het verleden, zeg maar van voor de fusie, waren nog een graadje schandelijker bezig. De ene kwestie volgde op het andere.

Wat ik voorbij zag komen?
De enorme verpaupering aan de Lage Zijde waar tientallen miljoenen in een bouwput verdwenen. En, de plannen steeds megalomaner werden.
Niet minder dan 70.000 vaten gif in de Coupépolder. Om precies te zijn onder golfbaan. Glow in the Dark voor gevorderden.
De grote ijsbaan op het Rijnplein die werd afgeblazen om een gemeentegarantie van een paar duizend euro op een begroting van ruim 3 ton. De gemeente wilde het risico liever bij een paar bestuursleden leggen.
Een burgemeester die onderuit werd gehaald door zijn eigen wethouders, wethouders die met bonnetjes aan het stoeien waren en een gemeenteraad die rollebollend over straat ging.

Een fijn schandaaltje rond de fusie was de allerlaatste restzetel die na hertelling van alle stemmen naar GroenLinks ging. De voorvrouw van RGL spuugde vuur, maar ik gun het die jongens van GroenLinks wel. Zijn aardige mensen met geitenwollen sokken die blijmoedig de aarde bewerken om hun veganistische maaltijd zelf te verbouwen. Zoiets.
Hun motto is volgens de heerlijk simplistische kieswijzer van dumpert 'lief zijn voor elkaar'. Kijk, dat mis ik nou in de politiek. Gewoon lekker lief zijn voor elkaar.

Ik denk dat ik volgende maand maar eens op GroenLinks ga stemmen. Terug naar mijn roots. Tot ongenoegen van mijn trouw VVD stemmende vader was ik een grote fan van Ria Beckers, die met haar PPR in GroenLinks is opgegaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.