Waarom lieg je zo Tseard Hoekstra?

Vanmorgen stond er in het AD een interview, waarin gewezen werd op de veel te grote concurrentie van de Rijnhavenplannen richting het stadscentrum. Wethouder Hoekstra ontkende dat.

"Vermeer zet een verkeerd beeld neer", reageert wethouder Tseard Hoekstra van de gemeente Alphen. "Er is geen sprake van grootschalige horeca. En detailhandel in Rijnhaven is, naast bestaande winkels, beperkt mogelijk, gerelateerd aan watersport. Het is aanvullend op stadshart en Baronie. Met dit soort spookbeelden jaag je creatieve ondernemers weg. Versterk liever samen met ons het stadshart".

Nou Tseard, in de politiek zouden ze zeggen dat je beweringen op gespannen voet met de werkelijkheid staan, maar ik noem het beestje maar liever bij de gewone Hollandse naam:  "Je loopt te liegen meneertje Hoekstra en stevig ook!: 

Op je eigen site http://www.dewerfalphen.nl/rijnhaven-oost staat het volgende te lezen:

De afgelopen periode zijn er misschien weinig zichtbare verandering in de Rijnhaven-Oost geweest, maar achter de schermen gebeurt er van alles. Het Omgevingsplan voor Rijnhaven-Oost is vastgesteld. Dit betekent dat er voor u als gebruiker, bewoner of ondernemer in het gebied volop kansen liggen..

Maar er gebeurt nog veel meer. De gemeente is hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied bedrijfsklaar te maken en er worden partijen gezocht die hieraan willen en kunnen bijdragen. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die volgend jaar plaats gaan vinden, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie. De nieuwe brug krijgt een doorvaarhoogte van 2,5 meter en wordt op de centrale brugbediening aangesloten wat de bereikbaarheid van de Rijnhaven aanzienlijk vergroot. Naast de werkzaamheden aan de brug zal ook de kade opnieuw worden ingericht. Kortom, genoeg om naar uit te kijken.

Baronie Haven
In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de Baronie (een combinatie van winkelen, wonen, kantoren, horeca en zorg) is Green gestart met een nieuwe ontwikkeling: Baronie-Haven. In Baronie Haven, direct gelegen aan de kade van Rijnhaven, is plek voor recreatie, horeca, wonen en winkelen. Straks loop je over de openbare wandelpromenade vanaf de Baronie rechtstreeks naar de haven voor een drankje aan het water op het terras van Baronie Haven of geniet je in het zonnetje van het uitzicht op de dobberende bootjes vanaf één van de stoere zitelementen op de nieuwe kade.

Lees even goed je schrijft het nota bene ZELF!

Achterkamertjespolitiek

"achter de schermen gebeurt van alles....."  Hoe democratisch verloopt dit eigenlijk? We weten allemaal dat je solliciteert naar een functie bij de provincie of een burgemeesterscap in Appingedam of zo. Laat je ons straks me de zooi zitten, nadat jij mooi weer hebt gespeeld? 

Beperkt????

Wandelpromade, recreatie, horeca, winkelen, een drankje aan het water....  Wat moet ik daar nog aan toevoegen? 100% concurrentie voor het centrum. Zoveel consumenten heeft Alphen niet. Het wordt dus twee keer niks zo.

 

Vandaag geen vriendelijke groet

Machiel van der Schoot

 

 

 

 

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.