En op wat ga jij stemmen?

Afgelopen week viel hij op de mat, mijn stempas. Ook zat er een brief bij van onze burgemeester om te benadrukken dat wij in een moderne democratie leven en dat we écht 15 maart moeten gaan stemmen. Maar de grote vraag blijft, op welke partij?

De laatste paar weken kom je er niet onderuit; de Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. In de gemeente vind je overal grote borden met de bekende koppen erop geplakt, die vragen om je stem. En ze hebben allemaal goede en minder goede standpunten, maar ik ben er nog niet helemaal uit wie ik mijn stem gun.

Jongeren worden dit keer op veel verschillende manieren verzocht om naar de stembus te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de jongeren niet is gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Ik val met mijn 22 jaar in deze categorie en ik vind het goed dat er veel aandacht is voor deze groep. Want om eerlijk te zijn begrijp ik best wel goed dat jongeren niet gaan stemmen. Ze hebben soms geen idee waarop, waarom en begrijpen af en toe niks van wat ze allemaal uitkramen in Den Haag. Dus worden politici er ook op gewezen dat ze de jongeren er meer bij gaan betrekken en het ook voor ons wat makkelijker maken met wat ze nu eigenlijk bedoelen met hun standpunten.

Maar dat maakt het kiezen voor mij niet makkelijker. Want ga ik op Jesse Klaver stemmen omdat hij sympathiek over komt? Of juist op Rutte omdat hij het ergens wel oké gedaan heeft de afgelopen jaren? En natuurlijk heb ik de stemwijzer ingevuld en heb ik een aantal partijprogramma’s gelezen. Maar bij de stemwijzer kwam de 50+ partij eruit, niet echt een partij voor mij. Bij de tweede keer invullen kwam er een andere partij uit die wat beter bij mij past. En bij de jongeren kieswijzer kwam deze partij op plek 2 te staan. Bij de kieskompas kwam de ChristenUnie uit de bus als partij wat het beste bij mij past, maar deze partij trekt mij niet zo aan.

Je gaat je natuurlijk af vragen na het invullen van de vragenlijsten, of het heel veel zin heeft. Maar ik ben de standpunten van de twee partijen gaan lezen die ik wel bij mij vind passen en dat komt redelijk overeen met wat ik vind. Dus ik ben er wel bijna uit met wat ik op 15 maart ga invullen. En sorry Jesse, de volgende keer zal ik je niet vergeten eten te geven!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!