20 van Alphen, mijn thuiswedstrijd

Om 06.45 uur gaat de wekker, spanning is aanwezig maar wel goed geslapen. Na een goed ontbijt de auto in het dorp gezet voor mijn grootste supporters Guusje en Seb, deze gingen heen in de wandelwagen en terug in de auto. Terug op mijn racefiets een gedeelte van het parcours bekeken, even zien en alvast bedenken hoe ik de race zou opbouwen. Tijd om ook te bedenken wat ik allemaal op de schouders had gehaald!

Maar ik probeerde dit positief te houden, zoals de clinic’s via Pursue aan OVENDO, persoonlijk deelnemers begeleiden, feedback van anderen en de clinic's aan de kinderen van JUNIS kinderopvang. Maar vooral de geboorte van me zoon Seb, hierdoor waren mijn prioriteiten, trainingen en wedstrijdniveau anders de afgelopen tijd! Om 10.30 uur start KidsRun met mijn dochter Guusje. Dit was emotioneel en gaaf, m'n dochter aan een stuk hardlopen, zwaaien en vooral met plezier finishen. Wat ik de kinderen van Junis Kinderopvang wilde leren bleek dus mijn eigen dochter te doen. Dit doet je goed!

Nu ik zelf, de wedstrijd 20 kilometer in mijn woonplaats. Laatste halve marathon in Amsterdam tot 10 kilometer ging het goed daarna stopte ik ermee, wel uitgelopen om de medaille voor Seb te halen. Hierna besefte ik en ook dankzij mijn trainer Ruud dat we rustig aan moesten gaan doen. Maar de motivatie is en blijft. Mijn trainingmaatjes Liselotte, Tom, Rolf en Jelle heb ik helaas niet meer bij kunnen houden. Zij hebben mij wel bijgestaan en begeleid. Om 12.00 uur team OVENDO in Bar Amsterdam, hier was ons verzamelpunt voor het opgezette raceteam dit jaar. Groepsfoto, succes wensen, kledingkeuze, schoenen strikken en startnummer opspelden. Daarna gingen we als een team inlopen met onze trainer Ruud. 13.20 uur in het startvak stonden we als team naast elkaar, we kregen nog een hand van de voorzitter Arthur, die ons begeleidde naar de startstreep.

We stonden redelijk vooraan waardoor we een mooie start konden maken. Om 13.30 de start, na 500 meter voelde ik geen spanning meer. 03:47 zag ik op mijn klok en voelde me ontspannen. M'n loopmaatje Liselotte liep voor me maar ik dacht: 'race je eigen wedstrijd'. Na 5 kilometer mooi op schema, 19:51. Ik liep even in me eentje en er kwam een stuk aan tegenwind (richting Aarlanderveen). Ik keek achterom en voegde samen met iemand zodat we kop over kop konden gaan lopen. Hierdoor kon ik mooi het tempo behouden. Op de weg naast de molens haalde ik ook Liselotte in, ik kreunde nog iets naar haar, maar op dit tempo en wind kwam dat niet over. Hierdoor motiveerde ik en kwam ik in een groep van vier lopers terecht. Het stuk door Aarlanderveen hadden we mee wind, wat is dat gaaf! Na kilometer 10 mooi op schema 39:42 (19:51). YES, onder de 40 nu nog 10 kilometer dacht ik. Ik liep op dat moment ook naast een televisiemotor van Studio Alphen, leek wel professioneel en motiveerde me onwijs waardoor we konden versnellen met het groepje. De knotwilgen (Korteraarseweg), lang stuk terug naar Alphen, het begon te regenen en een straffe tegenwind! In de groep en uit de wind blijven waren mijn gedachten.

Op de Zegerbrug stonden me vader en loopmaatje Ronald me aan te moedigen, na dit moment kreeg ik het besef dat we Alphen weer in gingen. Na kilometer 15 nog steeds op schema 59:50 (20:08), kregen we een drankpost maar hierdoor raakte ik mijn groep kwijt. Daarna kwam toch het zwaarste deel! Niet teveel verliezen en het is mijn wedstrijd, waren mijn gedachten. Toch wilde ik proberen te genieten en al het positieve te bedenken. Wat gaat er allemaal door je heen, kilometer 15 was voor mij al iets positiefs, aandacht van het publiek, je naam verschillende keren horen maar ook me veters te strak gestrikt waardoor ik in last had van m'n linkervoet. Maar dit wist ik weer positief te houden omdat mijn zwakte in me rechterknie zit. Wat helaas ook niet werkte is het rotstuk langs het kantoor van OVENDO en de Hooftstraat. Klinkers, vluchtdrempels en putdeksels. Hierdoor kon ik niet meer versnellen en liet ik seconden liggen.

Op weg naar de finish door de Van Boetzelaerstraat, waar m'n vrouw en kinderen stonden, begon ik met hulp van mijn teammaatje Anton (10 kilometer) aan de eindsprint. Hierdoor kwam ik in de tijd 01:20:32 over de finish! (20:42)

20 van Alphen-organisatie bedankt voor het organiseren van onze thuiswedstrijd. Ook bedank ik de sponsors van het raceteam Pursue PT, Junis kinderopvang, Running & Walking Center, Kameleon Textieldruk, Ovendo financieel maatwerk, Alphens, Odijk mannenmode en Brood&Ko. Daarnaast ook mijn trainer Ruud van Maurik voor het bijstaan en begeleiden en Marije van Goedhart massage voor het masseren. En niet te vergeten en als laatst Niels en Mark van Team OVENDO voor het organiseren!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.