Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Open brief aan Machiel van der Schoot

20 maart 2017 - 10:58  •  Ronald Pleij  •  reacties

Open brief aan Machiel van der Schoot

Alphen aan den Rijn - Op een of andere manier mag ik je. Hart op de tong, een mening, kennis van veel zaken en op zijn tijd humor. Herken mezelf een klein beetje in je. Af en toe ga je ook wel eens te ver. Mag. 

Ik ben zelf sinds ca 1985 lid van Milieudefensie en sinds 1986 inwoner van Alphen aan den Rijn. Heb vanaf mijn vierde jaar net als jij, ook een behoorlijk grote bek en een eigen mening. Toen in 1988 de 'Coupépolder affaire' in Alphen boven water kwam, ging ik nog meer mijn mening uitten. Ik kon toen twee dingen doen. Of mijn hele leven die grote bek met die eigen mening houden éf proberen wat te doen aan sommige 'misstanden'.

Ik heb toen dus gekozen voor het tweede, en dus actief in de politiek gegaan. Een stap waar ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad. Dus niet aan de 'wal' als het bekende 'stuurlid' blijven staan, maar iets proberen te verwezenlijken van mijn idealen voor een beter Alphen aan den Rijn (lees: de wereld).

Ik daag jou uit om hetzelfde te doen! Zoek een partij uit die zo dicht mogelijk bij jouw idealen staat, meld je aan en ga ze het komende jaar 'helpen' en ga voor een plaats op die lijst. Met jouw kennis, levenservaring, mening etc. moet je een partij kunnen vinden die jou binnen hun top vijf wil hebben. Dus een redelijke kans om gekozen te worden. Sterker nog, met jouw naam kom je er ook wel met voorkeurstemmen! Kijk maar naar al die reacties op jouw stukjes...

En nu niet aankomen met "Ik wil niet in de politiek, want ik wil onafhankelijk blijven"... Bullshit, nú gáán om je invloed om te zetten in daden! Want als ik al je stukken nog eens doorlees is er enorm veel mis met èn in ons gemeentebestuur. DIT IS JE KANS MACHIEL, OM ER ECHT VERANDERING TE GAAN AANBRENGEN! Ga ervoor!

Vriendelijke groet,

Ronald Pleij

 

Lees HIER het antwoord van Machiel 

 

Fotograaf: Josh Walet