Chinese regering geschrokken van Alphens raadslid

Dit jaar gaat er een delegatie van de Greenport naar China om kennis uit te wisselen op het gebied van sierplantenteelt. Wethouder Kees van Velzen gaat als portefeuillehouder waarschijnlijk mee.

Gisteravond kwam het onderwerp aan de orde in de gemeenteraad. Op Wil Verschuur van Beter Alphen na, vond iedereen het een prima plan, dat een belangrijke promotie en stimulering voor de Boskoopse kwekers kan betekenen. Behalve Wil, die van mening is, dat Van Velzen de reis uit eigen zak moet betalen, had ook Harre van der Nat van de SP commentaar. 

Harre heeft wel eens in de krant gelezen dat Chinezen het niet zo nauw nemen met de mensenrechten. Ook wist hij dat Rutte of Willem Alexander bij een reis soms de opdracht meekrijgen om daar wat van te zeggen. "Da's interessant", dacht Harre, terwijl hij de agenda voor de raadsvergadering doorlas. "Daar kunnen we mijn lokale SP (Splinter Partij) mee op te kaart zetten".

"Olga", riep hij naar de keuken, "neem nog een koffie mee en luister eens wat ik donderdag ga zeggen." Terwijl zijn vrouw verliefd kijkend toehoorde, begon Harre te vertellen dat hij kritische vragen zou gaan stellen. "Ik dien een motie in met de opdracht dat Kees van Velzen de mensenrechten aan de orde stelt tijdens de Babi Pangang." Olga vond het schitterend en Harre belde met partijgenoot Ronald Geurts. Die wist nog te vertellen dat ze in China alle kerken in de brand steken en Christenen vervolgen. "Dat zal een wethouder van het CDA wel erg vinden", zei hij.  

Harre telefoneerde ook nog triomfantelijk naar het partijkantoor van de SP (ooit neergezet met een gift van 400.000 gulden zwart geld uit China!) en kreeg van de dienstdoende kameraad direct toestemming.   

De zwaar aangeslagen wethouder Van Velzen beloofde gisteren uitvoering te zullen geven aan de motie. "Ik ga daar één van de kerken, die er overigens allemaal nog staan hoor, bezoeken en zal het eens vragen." Opgelucht en/of trots op onze woonplaats vol wereldburgers, keerde de raad en het college laat in de avond huiswaarts. Alphen had toch maar mooi de rest van Nederland een poepie laten ruiken op het gebied van internationale citymarketing! Een groene stad met echte lef!

Machiel van der Schoot
Parlementair verslaggever 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!