Piep piep piep

Ze zijn klein en ze piepen. De één vind ze schattig en de ander is er doodsbang voor, muizen. Vandaag kwam er naar buiten dat bij de GGZ instelling Rivierduinen in Alphen een muizenplaag aan de gang is. De muizen klimmen in de gordijnen, lopen rond in de huiskamer en brengen ook een bezoek in de slaapkamers.

Ik ben er dol op, van die witte muizen in een zak van Haribo. En daar blijft het ook bij, vind muizen stiekem heel eng. En laten wij nou net thuis (Ridderveld) ook last hebben van muizen..

Het begon allemaal in maart. Ik lag heerlijk te slapen tot dat ik wakker werd van gepiep en het kraken van papier. Onder mijn bed staan grote witte opbergbakken. En mijn slaapkamer bevind zich boven de schuur. Ik vertrouwde het niet dus ben ik maar in de logeerkamer gaan slapen... De volgende morgen kwam ik tot de ontdekking dat er inderdaad muizen in de weer waren geweest onder mijn bed en in de schuur troffen wij muizenkeutels aan. Ze zijn via de schuur naar boven geklommen en dus heb ik maar twee muizenvallen gekocht.

Om een lang verhaal kort te maken. De volgende morgen was de val dicht en de muis weg. Daar stond ik 's morgens oog in oog mee. Na een achtervolging van een uur, had deze held op sokken eindelijk de muis te pakken. Netjes buiten vrij gelaten (wel 3 straten verderop, je weet maar nooit). Eind goed al goed zou je denken? Niet dus, dag daarna nog één gevangen, die zat in de val. Alle gaten in de schuur dichtgemaakt en ik heb gelukkig boven geen last meer gehad van muizen.

Afgelopen weekend was het weer muizenfeest, drie muizen gevangen in de schuur. En vorige week ook al twee. Waarschijnlijk kwamen ze via een smalle kier boven de schuurdeur naar binnen, deze is nu dichtgemaakt. Onze buurvrouw van twee huizen verderop heeft ook last van een muisje, deze loopt gezellig over de bank in de woonkamer...

Wij hebben het vermoeden dat de muizen actief zijn sinds de ondergrondse container geplaatst is. En dat ze sinds die tijd naar binnen zijn gekomen. Ik ben heel benieuwd of meer mensen in Alphen last hebben van muizen en of ze een oorzaak weten waar ze ineens allemaal vandaan komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.