Wake up call!

En weer een ouderwets geval van: staat er een bord op mijn voorhoofd met 'ACHTERLIJK' erop? Kom ik afgelopen maandag bij mijn dierenartspraktijk. Simpel om even een betaling te doen en te vragen het bedrag van de antibiotica kwijt te schelden, aangezien ik van mening was dat de dierenarts de situatie verkeerd had ingeschat.

Er zit een dame met grijs haar achter de balie. Ze lijkt me een pittige tante. Ik had haar nog niet eerder gezien. Ze is nog heel even in gesprek en draait zich al snel naar mij toe. Tot mij grote verbazing begint ze met grote ogen en hoge stem overdreven duidelijk en langzaam tegen mij de praten: "Hoi! Wat kan ik voor jou doen?! Meestal beginnen mensen pas zo achterlijk te doen als ze mijn stem gehoord hebben. Het sloeg werkelijk in als een bom. Ik wend mijn ogen af en zeg hardop: "Okeee...." En denk: Dit kan nog een laaange zit worden.
 
Nadat ik haar heb uitgelegd waar ik voor kom, geeft zij haar weerwoord wederom op overdreven gearticuleerde en langzame wijze. Dit gaat zo het hele gesprek door en op gegeven moment vraagt ze zelfs of ik weet wat het woord 'wettelijk' inhoudt. Het kwam als een blur over me heen en ik zeg godvergeme nog 'nee' ook. Begint ze het uit te leggen!
Tijdens het pinnen zegt ze: "Zo, en dan moet de pas hier in." Ik begin opstandig te worden, maar tel tot 10 en stop die pas erin. Zegt ze: "En nu moet je je pincode intoetsen. Daar vraagt 'ie nu om." Adem in, adem uit, Karen...
 
Ik besluit verbinding met haar te maken en zeg haar na het betalen dat ik het idee heb dat ze op een duidelijke manier tegen mij praat omdat ik niet goed uit mijn woorden kom. Zegt ze. "Ik doe mijn best om je zo goed mogelijk te helpen. En ik praat op een duidelijke en langzame manier, zodat je het wat makkelijker kan verwerken." Ze wijst daarbij naar haar hoofd. AAAAAAAAAAH!!!!!!! Gaat het in mijn hoofd. Ik ben in staat haar een knal voor de hare te geven, maar ik laat mijn hart spreken en zeg op rustige toon: "Dankuwel, maar ik kan u ook prima begrijpen als u snel tegen mij praat." "Nou, dat doen we het voortaan gewoon snel", zegt ze. En laat me naar buiten.
 
Ik hoop dat ik haar de volgende keer weer tref. Dan kan ik ook nog uitleggen dat ik mentaal gewoon in orde ben. En dat ze dus niet hoeft uit te leggen hoe een betaalautomaat werkt.

Het verbaast me telkens weer dat er nog steeds mensen zijn, die op deze manier tegen mensen in een rolstoel aankijken. En het doet nog steeds zeer. Maar onderweg naar huis drong het tot me door dat dit haar leerweg is. En deze vrouw heeft nog een hoooop te leren.

Ik ben ervan overtuigd dat deze mensen naar hun eigen kunnen met de beste intenties dit soort acties ondernemen. Maar misschien is het een idee de ander te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Ongeacht of iemand in een rolstoel zit, uit het buitenland komt, kreupel loopt, of wat dan ook.

Wake up call, lieve mensen! We zijn allemaal gelijk!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.