PvdA, SGP en VVD trakteren Hazerswoude Dorp op een dooie (tunnel)mus

In een bijdrage van de PvdA wordt andere partijen dan PvdA, VVD en SGP over het niet willen aanwenden van de NUON reserve voor een 'spaarpot' voor een tunnel in Hazerswoude-Dorp verweten geen waarde te hechten aan de belangen van de inwoners van Hazerswoude-Dorp. De PvdA doet hierbij onder andere de SP wel heel erg tekort.

Er wordt door de PvdA een volstrekt niet ter zake doende vergelijking getroffen met het aanwenden van de NUON reserve voor het in stand houden van onder andere het theater Castellum.
De SP heeft reeds in 2013 de tunnel in Hazerswoude Dorp in het verkiezingsprogramma opgenomen. Samen met de verkeersproblematiek in Boskoop, op de Zijde en in de omgeving van de hefbrug, blijft de SP zich inzetten voor de oplossing van de verkeersproblematiek in Hazerswoude Dorp.
Wat de PvdA gemakshalve vergeet te vermelden is dat de terecht zeer gewenste tunnel een verantwoordelijkheid is van de Provincie. Het reserveren van 5 miljoen euro, uit welke 'pot' dan ook, zal als sympathiek worden ervaren, maar is in relatie tot de werkelijke kosten een druppel op een gloeiende plaat.

Grote boosdoener qua financiering van de tunnel is de door de Alphense gemeenteraad in meerderheid besloten aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan in Waddinxveen en Boskoop. Deze weg gaat Hazerswoude Dorp confronteren met veel meer overlast dan er nu al is. Door de aanleg van deze weg is er voor en lange periode geen financiële ruimte meer om het steeds verder toenemende probleem in Hazerswoude Dorp toekomstbestendig op te lossen. 
De coalitiepartijen geven de voorkeur aan de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan, en nemen de gevolgen voor Hazerswoude Dorp voor lief, boven de belangen van de eigen inwoners. Als de belangen van de inwoners van Hazerswoude Dorp dan zo zwaar wegen voor de partijen die voor de aanleg van de Verengde Bentwoudlaan hebben gestemd, zoals SGP en VVD, dan is de tijd aangebroken om lef te tonen om het raadsbesluit over de Verlengde Bentwoudlaan te herzien. Daarin ligt op dit moment de enige echte oplossing om de verkeersproblematiek in Hazerswoude Dorp toekomstbestendig op te lossen. 

Met het voorstel met betrekking tot de 'spaarpot' trakteert onder andere de PvdA de inwoners van Hazerswoude Dorp op een dooie mus, en biedt geen enkel uitzicht op de zo vurig gehoopte oplossing. Het oogt meer op een zoethoudertje waar de inwoners van Hazerswoude Dorp helemaal niets aan hebben.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.