MINERVA Linkse hobby’s

Groene Cirkel Bijenlandschap, Operatie Steenbreek en Jantje Beton. Die neem je serieus als je op GroenLinks stemt. En anders klaag je lekker over slordige bermen, vallende blaadjes en lawaaierige kinderen. De gemeente krijg je mee, want die houdt ook niet van linkse hobby’s.

Er zijn klachten over de middenbermen waar inheemse planten groeien totdat ze bijna zijn uitgebloeid. Wat de klacht is? Je kunt je tegenligger niet zien. Duh, die is er ook niet als er een middenberm is.
Er zijn klachten over de boom van de buurman met vallende blaadjes in jouw tuin en er zijn klachten over onkruid in voortuinen waar inheemse planten zoals paardenbloemen, boterbloemen en paarse distels welig tieren. Joh, onkruid is een ander woord voor prima planten die jij gewoon niet wilt hebben.
Er zijn klachten over kinderen die lawaai maken op een schoolplein. Toevallig het enige plekje in de buurt waar geen auto's staan geparkeerd. Tja, wat moet je daar van zeggen?

Groene Cirkel Bijenlandschap is een initiatief van multinational Heineken. Steenbreek is in het leven geroepen onder meer door wetenschappers van de universiteiten in Wageningen en Groningen. Jantje Beton komt voort uit het Nationaal Jeugd Fonds. Hoe serieus en degelijk wil je het hebben?

En toch blijkt telkens weer dat 'de gemeente' beter luistert naar verzuurde onwetende klagers dan naar alle andere Alphenaren (en wetenschappers) die ook nog eens de wereld een stukje mooier en beter willen maken.
Mooier en beter omdat de bijen dan gewoon voedsel kunnen vinden in de hevig bloeiende bermen en ondertussen alle gewassen kunnen bestuiven. Gewassen als in 'voedsel voor mensen'. Plus: zonder bestuiving geen hop, zonder hop geen bier.
Mooier en beter omdat een groene omgeving mensen blij maakt. Blij als in minder stress. Mooier en beter als in regenwater kan gemakkelijker weglopen in tuinen zonder tegels. Dat heeft nog een voordeel: veel groene tuinen zijn stukken goedkoper dan alweer de straat opengooien en het riool vergroten.
Mooier en beter ook omdat spelende kinderen gelukkige kinderen zijn. Spelen als in rennen door gras en bloemen die tot aan je middel groeien. Spelen als in verstoppertje tussen wilde struiken. Spelen als in hutten bouwen in een hele grote boom.

Bier, droge straten en blije kinderen. Klinkt niet echt als linkse hobby's. Lijkt meer op: laten we met z'n allen nou eens niet luisteren naar die zure klagende Alphenaren en wellicht is zo'n linkse hobby zo gek nog niet!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.